Θαυμάστε από κοντά τα αρχοντικά της Κηφισιάς!

Ο δήμος Κηφισιάς, επαναλαμβάνει την περιήγηση σε παλιά αρχοντικά της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου και να θαυμάσουν σπουδαία κτίσματα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη βόλτα σε τέσσερα από τα πιο σημαντικά αρχοντικά της Κηφισιάς. Σε αυτή την ιστορική διαδρομή, θα γίνει επίσκεψη και στην οικία της Πηνελόπης Δέλτα, η οποία κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι περιπατητές, θα ακούσουν την ιστορία του Ραγκαβή, επιφανούς Φαναριώτη, της ομώνυμης οδού, αλλά θα περπατήσουν και στην οδό Κοκκινάκη, το όνομα της οποίας τιμά την μνήμη του ακάματου κηπουρού Κοκκινάκη της ολάνθιστης Κηφισιάς.

Ο περίπατος στα Αρχοντικά θα ξεκινήσει από την οδό Δηλιγιάννη. Τα παραδοσιακά μόνιππα της Κηφισιάς θα υποδεχθούν τους περιηγητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο. Ο περίπατος θα συνεχιστεί στις οδούς Στροφυλίου, Ραγκαβή και Τατοΐου. Οι συμμετέχοντες, στην πορεία της διαδρομής, θα πληροφορηθούν για τα ρωμαϊκά λουτρά, για το Άντρο των Νυμφών αλλά και το «Θηρίο» της Κηφισιάς. Τα υπόλοιπα…από κοντά!

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής η οποία θα ανέβει στο portal του Δήμου Κηφισιάς http://www.kifissia.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Share