ART TAKE OVER II: Ημέρες Τέχνης στο The Mall Athens στο Μαρούσι

Ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός για τους λάτρεις της τέχνης και όχι μόνο έρχεται στο Μαρούσι και το The Mall Athens από τις 4 έως τις 20 Οκτωβρίου 2018!

Το μεγάλο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια, Ίριδα Κρητικού, σχεδιάζει και υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το δεκαπενθήμερο αφιέρωμα Τέχνης «ART TAKE OVER II» και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν αλλά και να πάρουν μέρος σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Για περισσότερες από δύο εβδομάδες, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και να απολαύσουν μια σειρά από ποικίλες εικαστικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις, σε συνεργασία με σημαντικά Ιδρύματα, Μουσεία και περισσότερους από 100 διακεκριμένους και ανερχόμενους νέους δημιουργούς.

Όλες οι δράσεις θα είναι προσβάσιμες με δωρεάν είσοδο για όλους, κατά τις ώρες λειτουργίας του The Mall Athens.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να περιηγηθούν ανάμεσα σε ολοκληρωμένα αφιερώματα, παρουσιάσεις και εκθέσεις σημαντικών πρωτότυπων έργων, όπως τα γλυπτά της Χριστίνας Σαραντοπούλου καθώς και δεκάδων άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών. Το κοινό θα, μπορέσει επίσης να επισκεφτεί πολλές ακόμη πρωτότυπες εκθέσεις σχεδιασμένες ειδικά για το Art Take Over II σε συνεργασία με Μουσεία και Ιδρύματα, όπως την έκθεση «Η Γκαρνταρόμπα μιας Κυρίας, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού», τις εκθέσεις «Τα Εργαλεία ενός Ράφτη / Τα Εργαλεία ενός Παπουτσή» από τη μοναδική στο είδος της ιδιωτική συλλογή εργαλείων του Άγγελου Κωνσταντακάτου, ή την έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με τίτλο «Στο Δάσος της Τέχνης».

Το σύγχρονο εικαστικό πρόγραμμα του «ART TAKE OVER II» περιλαμβάνει ακόμη εκθέσεις ζωγραφικής και digital art, γλυπτικής και εικαστικού κοσμήματος, ενώ παράλληλα διοργανώνεται ο διαγωνισμός ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας με τίτλο «Σκάλες της Αθήνας»,, σε συνεργασία με τη δυναμική ψηφιακή κοινότητα ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και τον ιδρυτή της ομάδας, δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο.

Επιπλέον, συγκεντρώνοντας σημαντικούς και νεότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, σχεδιάστηκε η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ / PERIPATOS».

Παράλληλα, η ομαδική έκθεση εικαστικού κοσμήματος με τίτλο “Το Περιδέραιο των Ευχών / Wish Necklace” συγκεντρώνει τα έργα 14 σημαντικών σχεδιαστών, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Με αφορμή την έκθεση τέσσερα συνεργαζόμενα καταστήματα, η Άννα Μαρία Μαζαράκη, η Li LΑ LΟ, η Oxette και η Swarovsky εμπνεύσμενα από την έκθεση, δημιούργησαν ένα limited edition περιδέραιο το όποιο θα είναι επίσης στη διάθεση του κοινού.

Ακόμη, στο πλαίσιο της δράσης του «ART TAKE OVER ΙΙ», θα πραγματοποιηθεί και η εικαστική δράση “The Mall Athens”, κατά τη διάρκεια της οποίας φοιτητές και απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) σε συντονισμό του Καθηγητή της ΑΣΚΤ Άγγελου Αντωνόπουλου, θα μετατρέψουν το 1 ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 20/10.

Τέλος, θα πραγματοποιούνται καθημερινά απογευματινά και ολοήμερα σαββατιάτικα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες με ελεύθερη συμμετοχή!

Το αγαπημένο εμπορικό κέντρο, ενισχύοντας και επεκτείνοντας δυναμικά τον εικαστικό θεσμό Art Take Over, που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε την περασμένη χρονιά, για ακόμα μια φορά εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες του, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πρωτότυπες δημιουργικές δραστηριότητες και να εκφραστούν μέσα από εργαστήρια τέχνης και άλλα εικαστικά.

 

Share