Απόφαση –σταθμός του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τη χρήση των πιλοτών στις πολυκατοικίες

Τεράστια ανατροπή στους κανονισμούς που ίσχυαν για τις πολυκατοικίες και τη χρήση των πιλοτών, φέρνει η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας. Η απόφαση κρίνει ότι κάθε πιλοτή αποτελεί κοινόχρηστο χώρο και μπορούν να τον εκμεταλλευτούν μόνον οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και αφού πρώτα συμφωνήσουν μεταξύ τους. Δεν μπορούν να ενοικιαστούν και βεβαίως να πωληθούν σε τρίτους, ενώ απαγορεύεται και διώκεται η χρήση τους από άτομα που δεν είναι ιδιοκτήτες.

Η απόφαση, που δημοσίευσε η Ελευθερία του Τύπου, αναφέρει ότι οποιοσδήποτε μη ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος έχει αποκτήσει θέση πάρκινγκ με συμβολαιογραφική πράξη και αφήνει το αυτοκίνητο του στους χώρους της πιλοτής, απειλείται με χρηματικό πρόστιμο και κράτηση.

Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να επηρεάσει τις προσπάθειες ενοικίασης θέσεων στάθμευσης από ιδιοκτήτες των πιλοτών, κάτι που είχε βάλει ως σκοπό η εφαρμογή Parky, θέλοντας να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα λειτουργούσε ως το “AirBnB” για το πάρκινγκ, το οποίο αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα των πολιτών στη χώρα μας.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας είναι άμεσα εκτελεστή.

 

Share