Από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες στην Αν. Αττική η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου

Στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς από τις πρώτες στιγμές, με εντολή του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα, με πυροσβεστικό όχημα πολλαπλών χρήσεων U500, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου έδωσαν μάχη με τις φλόγες για πάνω από 19 συνεχόμενες ώρες, τόσο στις δασικές, όσο και στις αστικές περιοχές που πλήττονταν από τη φωτιά, συνδράμοντας αποφασιστικά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου πραγματοποίησε αυτοψία στις καμένες εκτάσεις, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, όπου και συνάντησε το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας που βρισκόταν επί το έργον, το οποίο και ευχαρίστησε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και τη συμπαράστασή μου σε όλους τους πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτη σε μία νύχτα.

Από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας συνέδραμε στην ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, τόσο για να βοηθήσουμε τους όμορους Δήμους, όσο και να προστατεύσουμε το αστικό και περιαστικό πράσινο της πόλης μας.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανακούφιση των πληγέντων και ευχόμαστε η χώρα μας να μην ξαναζήσει μία τέτοιου μεγέθους ανείπωτη τραγωδία».

Share