Ανοιχτά και με εκπτώσεις τα καταστήματα την Κυριακή

Η περίοδος των εκπτώσεων έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και τα καταστήματα αυτή την Κυριακή θα παραμείνουν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου που είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00.

Παράλληλα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 09:00, δεδομένου ότι συνήθως τη Δευτέρα, μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται χαμηλή προσέλευση καταναλωτών.

Τι πρέπει να προσέχουμε στις εκπτώσεις

Την περίοδο των εκπτώσεων, είναι συχνό το φαινόμενο της εξαπάτησης των καταναλωτών με ψεύτικες προσφορές και εκπτώσεις.

Αρχικά, δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τις διαφημίσεις και από τις δελεαστικές τιμές. Πολλές από αυτές ενδέχεται να είναι παραπλανητικές και να αποτελούν εμπορικές παγίδες από πιθανές επιθετικές πρακτικές.

Για παράδειγμα, πολλές φορές οι έμποροι αναγράφουν στις βιτρίνες τους υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, που ωστόσο, χρησιμοποιούνται σαν “κράχτες”. Όμως, μέσα στο κατάστημα σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά, συνήθως πολύ μικρότερα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η πιο χρήσιμη ενέργεια είναι να επισκεφθούμε την αγορά και να διερευνήσουμε τις τιμές πριν τις εκπτώσεις, επισημαίνοντας τα είδη που θέλουμε να αγοράσουμε. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης των τιμών, πριν και μετά την έκπτωση.

Επιπλέον, θα είμαστε σίγουροι ότι η τιμή που αναγράφεται αποτελεί πραγματική έκπτωση. Όμως, είναι φυσικό οι περισσότεροι από εμάς να μην έχουμε τον χρόνο να κάνουμε αυτή την πολύ χρήσιμη και προληπτική έρευνα αγοράς.

Έτσι, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πρέπει να ελέγχουμε σχολαστικά τον τρόπο με τον οποίο οι έμποροι προβάλλουν τη μειωμένη τιμή. Πρέπει να είναι ακριβής και να ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Καλό είναι να προτιμήσουμε τα προϊόντα των καταστημάτων που αναγράφουν σε καρτελάκι και την παλαιά και τη νέα τιμή, καθώς και το ποσοστό έκπτωσης, κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Share