Η Ακαδημία Γονέων για την εφηβική υγεία έρχεται το Μάρτιο στο Μαρούσι

Η Ακαδημία Γονέων “Από το Α έως το Ω” για την εφηβική υγεία έρχεται στο Μαρούσι το Μάρτιο με θεματολογία που απασχολεί τους γονείς στη σύγχρονη πραγματικότητα και με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους.

Η Ακαδημία Γονέων αποτελεί πρόγραμμα της «Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού», σε συνεργασία με τους φορείς: Επιστημονικός Οργανισμός «ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία», «Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής,», ΚΜΟΠ (Kέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), Εnable Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και «Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Ενδεικτικά θέματα στις ομιλίες που πραγματοποιούνται είναι η εφηβική υγεία και οι σωματικές, γνωστικές και ψυχοκοινωνικές μεταβολές του εφήβου, οι διαφυλικές σχέσεις, η διατροφική συμπεριφορά, η σχέση της εφηβείας με το διαδίκτυο, η διαχείριση του άγχους του εφήβου και η σχέση του εφήβου με το σχολείο και την ευρύτερη εκπαίδευση.

Η πρώτη συνάντηση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου  2019 και ώρα 17:30 -19:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), με ομιλήτρια τη κ. Φλώρα Μπακοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής –Εφηβικής Ιατρικής και Επιστημονική Υπεύθυνη Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας & Ιατρικής, Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Στα πλαίσια της Ακαδημίας Γονέων θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Παρασκευή, ώρα 17.30 – 19.30, στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο youth-health.gr.