Παρουσίαση-Αφιέρωμα στη σπουδαία Ελληνίδα εικαστικό Όπυ Ζούνη στο Μαρούσι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας εικαστικού Όπυ Ζούνη (1941 – 2008), η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» θα φιλοξενήσει την Επετειακή Έκθεση «Όπυ Ζούνη – Στα όρια της φαντασίας» από 5 έως 12 Δεκεμβρίου 2018.

Για αυτό το λόγο, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου), θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι), στην οποία θα παρουσιαστεί η μεγάλη Έκθεση.

Λίγα λόγια για την Όπυ Ζούνη

Έχοντας πετύχει να αναγνωριστεί ως κορυφαία εκπρόσωπος στον εγχώριο και διεθνή εικαστικό χάρτη, η Ελληνίδα πρωτοπόρος της γεωμετρικής αφαίρεσης Όπυ Ζούνη έχει εκθέσει τα έργα της σε μουσεία, πινακοθήκες, γκαλερί, χώρους τέχνης και δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και για πρώτη φορά έρχεται σε «επαφή» με το κοινό του Αμαρουσίου.

Πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση στο Κάιρο το 1962. Συνολικά πραγματοποίησε πάνω από 70 ατομικές εκθέσεις και 450 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Είχε συμμετάσχει, επίσης, σε διεθνείς Μπιενάλε και Τριενάλε. Στο τέλος του 2006 και αρχές του 2007 πραγματοποίησε μία μεγάλη αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Η έκθεση αυτή είχε τίτλο: «Το παρόν και η πρόσφατη εικοσαετία».

Ήταν εκπρόσωπος της γεωμετρικής τέχνης στην Ελλάδα. Οι δημιουργίες της ήταν επηρεασμένες από τον αραβικό πολιτισμό αλλά ενσωμάτωναν και ελληνικά στοιχεία.

Για τη μεγάλη Ελληνίδα εικαστικό Όπυ Ζούνη και την επετειακή έκθεση θα μιλήσουν οι:

-Μαρίνα Πατούλη, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

-Νίκος Πέππας, πρόεδρος ΚΕΔΑ

-Γιώργος Αντύπας, πρόεδρος εταιρείας Consulting Revival S.A.

-Γιάννης Ζούνης, γιος Όπυς Ζούνη

-Νικολένα Καλαϊτζάκη, ιστορικός Τέχνης & επιμελήτρια έκθεσης.

Share