Δεν θα μπορούσαμε τέτοιες ημέρες να μην σας προτείνουμε μια συνταγή για βασιλόπιτα. Εμείς επιλέξαμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Για βασιλόπιτα σας προτείνουμε ένα κέικ καρότου με λαχταριστή επικάλυψη. Εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή! Δοκιμάστε την…
Υλικά
Για το Κέικ
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
400 γρ. ζάχαρη
300ml ηλιέλαιο
250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 gr μαγειρική σόδα
10 gr μπέικιν
15 gr κανέλα σε σκόνη
300 gr καρότα (τριμμένα σε ψιλό τρίφτη)
120 gr καρύδια ψιλοτριμμένα
Επικάλυψη
230 gr τυρί κρέμα (Philadelpia)
120 gr βούτυρο
240 gr ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση
Για το κέικ:
-Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 1’.
-Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και την κανέλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2’.
-Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Σημείωση πως τα καρότα τα περνάμε πρώτα από αλεύρι.
– Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
-Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (διάμετρος 24 cm – ύψος τουλάχιστον 5 cm)
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά
Για την επικάλυψη:
-Χτυπάμε με μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο
-Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 2’.
-Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο κέικ και σερβίρουμε….
Από τη στιγμή που «μετατρέπετε» το γνωστό κέικ καρότου σε βασιλόπιτα μην ξεχάσετε πριν την επικάλυψη να τοποθετήσετε από την κάτω πλευρά του κέικ ένα φλουρί.
Και του χρόνου.