Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για το εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Για να τιμήσουν τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα, η Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής, μαζί με την φαρμακευτική εταιρεία Aspen Greece και τους φίλους της Νοτίου Αφρικής, προσέφεραν 67 λεπτά εθελοντικής εργασίας στο «Σικιαρίδειο Ίδρυμα».

Οι εθελοντές επισκέφτηκαν το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα, πέρασαν ποιοτικό χρόνο με τους καταρτιζόμενους και γνώρισαν την καθημερινότητά τους συμμετέχοντας στις δραστηριότητές τους. Τα έργα που προέκυψαν από τη «συνεργασία» αυτή, θα διατεθούν σε μελλοντικό Bazaar, με σκοπό την υποστήριξη του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των αναγκών του.

Η εκδήλωση, η οποία διήρκησε από τις 10.00 έως τη 13.00, ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία- καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σικιαριδείου Ιδρύματος, κύριο Θεόδωρο Παρασκευόπουλο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Στη συνέχεια, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες και για περίπου 67 λεπτά εργάστηκαν μαζί με τους καταρτιζόμενους στα εργαστήρια του Ιδρύματος. Έπειτα, ο πρέσβης της Ν. Αφρικής, κύριος Μαρτίνους Φαν Σκάλκβικ, μαζί με την Γενική Διευθύντρια της Aspen Greece, κυρία Δήμητρα Ρόκα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος φύτευσαν στον περίβολο του Σικιαριδείου, συμβολικά ένα δέντρο.

Στις 11:45, εθελοντές και καταρτιζόμενοι μοιράστηκαν σνακ, ενώ λίγο αργότερα ο Πρέσβης μαζί με την κυρία Ρόκα, παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο στον κ. Παρασκευόπουλο, οποίος ανταπέδωσε με χειροποίητα αντικείμενα, δημιουργίες των καταρτιζόμενων του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με νοτιοαφρικανική και ελληνική μουσική και χορό.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα να επιλεγεί για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Νέλσον Μαντέλα. Τα χαμογελαστά πρόσωπα όλων όσων συμμετείχαν, καταρτιζόμενων, προσωπικού και εθελοντών ήταν αντιπροσωπευτικά της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης.

«Αν μιλάς σ’ έναν άνθρωπο σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει, μιλάς στο μυαλό του. Αν του μιλάς στη δική του γλώσσα, μιλάς στην καρδιά του».

− Νέλσον Μαντέλα

Share