Συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άρτος & Αγάπη» για τη στήριξη ευπαθών πολιτών

Μία νέα κοινωνική δράση ξεκίνησε πρόσφατα μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Άρτος και Αγάπη», στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου για τη στήριξη των ευπαθών πολιτών του Δήμου που πλήττονται από την κρίση.

Στόχος της συνεργασίας αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, είναι η προσφορά σημαντικής ποσότητας οσπρίων και ζυμαρικών εκ μέρους της εταιρείας, κάθε μήνα, σε οικογένειες ωφελούμενες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία.

Μέσω της δράσης προάγεται, επίσης, ο συλλογικός χαρακτήρας της προσπάθειας, καθώς οι ωφελούμενοι συμμετέχουν και οι ίδιοι στη διαδικασία μεριδοποίησης και διανομής των τροφίμων, μαζί με εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Στην υλοποίηση της πρώτης δράσης παρέστη ο εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη», Αργύρης Ζανιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθησία και τα αλληλέγγυα αισθήματα του Οργανισμού προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, υπογραμμίζοντας, ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένας δραστήριος Δήμος με πολύ καλή οργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών του, που απλώνει δίχτυ προστασίας στους κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτους πολίτες».

Με την ευκαιρία της έναρξης της δράσης αυτής, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη» για την κοινωνική προσφορά της και υπογραμμίζει ότι «η προσπάθεια για την ανάπτυξη συνεργασιών των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας συνεχίζεται, με σκοπό τη μεγαλύτερη ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας».

 

Share