Αν αποφασίσατε να κόψετε το κρέας ή αν απλά σας αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μπιφτέκια μανιταριών. Πεντανόστιμα μπιφτέκια που παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα με απλά υλικά.
Υλικά
- 1 κιλό μανιτάρια porto bello
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 2 σκελίδες σκόρδο
 - 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
 - 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάρπικα
 - 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
 - 2 αυγά (προαιρετικά)
 - 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
 - αλάτι, πιπέρι
 - 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
- Στύβετε τα μανιτάρια να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά.
 - Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
 - Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόγια, το τυρί και τα αυγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
 - Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.
 - Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι, πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούστα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.
 
Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή: icookgreek.com
                                    
                                       
                                    






                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  
                                                  








