Αν σας περίσσεψε αρνί και θέλετε να το φάτε σε μια διαφορετική εκδοχή δεν έχετε παρά να διαβάστε τη συνταγή για νόστιμα ζυμαρικά με αρνάκι που σας προτείνει το maroussi-news.gr.
Υλικά
- 1 πακέτο ριγκατόνι
- 2 μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- δεντρολίβανο
- ντοματάκια κονκασέ
- θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι,ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ψιλοκοβετε το κρεμμύδι, τρίβετε τη μία σκελίδα σκόρδο και κόβεται σε μικρούς κύβους τις 2 μελιτζάνες
- Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο.
- Αφού μαραθούν τα λαχανικά, ρίξτε 2 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ, 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο το ήδη μαγειρεμένο αρνίσιο κρέας, 1 κουταλάκι τριμμένο ξερό δεντρολίβανο ή 1 κουταλιά φρέσκο, λίγο θυμάρι και ελάχιστη ζάχαρη.
- Αλατίστε και βράστε τη σάλτσα για 15 λεπτά.
- Βράστε ξεχωριστά τα ριγκατόνι, στραγγίστε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Αφήστε τα να πάρουν μία βράση για 1-2 λεπτά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλη σας όρεξη!