Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ και παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, το ψάρι επιτρέπεται. Το maroussi – news.gr σας παρουσιάζει πως να μαγειρέψετε σήμερα τσιπούρα στον φούρνο με δεντρολίβανο.
Υλικά
1 τσιπούρα ενός κιλού
4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
4 φύλλα δάφνης
1 λεμόνι
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 240 βαθμούς
- Βάλτε την τσιπούρα σε ένα ταψί
- Αλατίστε την με χοντρό αλάτι, στις δύο πλευρές και στην κοιλιά
- Ρίξτε άφθονο φρεσκοκομμένο πιπέρι παντού
- Βάλτε την να ψηθεί για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Κόψτε το λεμόνι σε φετούλες και καλύψτε την τσιπούρα με τα κλωνάρια δεντρολίβανο, τη δάφνη και το λεμόνι
- Ξαναβάλτε την στον φούρνο και αφήστε να ψηθεί για 20 λεπτά -ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι περισσότερο, θα ξεραθεί
- Γυρίστε την από την άλλη πλευρά, στο μέσον του ψησίματος
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: iefimerida.gr