7 συναυλίες στο ΟΑΚΑ που άφησαν εποχή! Εσείς ήσασταν εκεί;

Διαχρονικά λέγεται πως μόνο όποιος καλλιτέχνης έχει πολύ θάρρος τολμάει να εμφανιστεί στο ανοιχτό γήπεδο του ΟΑΚΑ και να προσπαθήσει να το γεμίσει. Και πράγματι, μόνο πολύ μεγάλα ονόματα έχουν δώσει συναυλίες σε αυτό, ενώ δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που προτιμούν να εμφανιστούν σε άλλες σκηνές, λιγότερο χαοτικές, όπως το γήπεδο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, το θέατρο Λυκαβηττού ή το Terra Vibe. Είναι κάποιες, όμως, συναυλίες που έχουν αφήσει εποχή στο ΟΑΚΑ συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες κόσμου και κάνοντας την Αθήνα να μιλάει για αυτές για μέρες. Εσείς έχετε παρευρεθεί σε κάποια από αυτές;

Γιώργος Νταλάρας 1983

Την αρχή των μεγάλων συναυλιών έκανε ο Γιώργος Νταλάρας με δύο συναυλίες που έδωσε το 1983, αφιερωμένες στο Μάνο Λοΐζο. Στο σχήμα βρίσκονταν επίσης η Χαρούλα Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, οπότε η επιτυχία (160.000 εισιτήρια σε δύο μέρες) ήταν αναμενόμενη.

Pink Floyd 1989

Το πρώτο πασίγνωστο ξένο rock συγκρότημα που ήρθε στο ΟΑΚΑ ήταν οι Pink Floyd το 1989. Σε ένα ψυχεδελικό show με εκκεντρικά σκηνικά, κατάφεραν να μαζέψουν 60.000 κόσμο που παραληρούσε κάτω από τη σκηνή.

Rolling Stones 1998

Οι γερόλυκοι ήρθαν το 1998 για δεύτερη φορά στην Αθήνα μετά τη συναυλία του 1967 που διακόπηκε πρόωρα. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ημέρα και χιλιάδες θαυμαστές τους είχαν συγκεντρωθεί στο γήπεδο από το μεσημέρι, για να καταφέρουν να βρεθούν μπροστά μπροστά στη σκηνή και να απολαύσουν από πολύ κοντά ένα show που μάγεψε τους 80.000 θεατές, όπως κάνουν πάντα οι συναυλίες των Rolling Stones.

Shakira 2006

Το καλοκαίρι του 2006 η Shakira προσέφερε στους 50.000 θαυμαστές της που παρευρέθηκαν στο ανοιχτό του ΟΑΚΑ ένα θέαμα που στηριζόταν στην εκρηκτική παρουσία της Λατίνας σταρ αλλά και στην τεχνολογία που επέτρεπε χάρη στον εξαιρετικό ηχητικό εξοπλισμό και τις τεράστιες οθόνες ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο θεατή να νιώθει δίπλα στη σκηνή.

Madonna 2008

Μία από τις πιο επιτυχημένες συναυλίες στην ιστορία της Αθήνας έδωσε η Madonna το 2008 μπροστά σε 75.000 κόσμου που κυριολεκτικά παραληρούσε. Τα εισιτήρια, μάλιστα, έφτασαν να πωλούνται στη μαύρη αγορά για αρκετές χιλιάδες ευρώ, ενώ εξίσου ακριβά ήταν και τα εισιτήρια των επισήμων.

U2 2010

80.000 θεατές συγκέντρωσαν και οι U2 το 2010 δίνοντας μια συναυλία από σκηνή 360 μοιρών και με το Bono να δίνει κουράγιο στους Έλληνες στην αρχή της κρίσης. Μια εκρηκτική παρουσία που θα τη θυμόμαστε για πάντα!

Red Hot Chili Peppers 2012

Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης οι Red Hot Chili Peppers κατάφεραν να γεμίσουν το ΟΑΚΑ με 60.000 θεατές μετατρέποντάς το σε… Καλιφόρνια. Μέχρι και την τελευταία στιγμή έμπαινε κόσμος, για να ζήσει αυτή την ξεχωριστή εμπειρία!