6 καλοκαιρινές προτάσεις για ταινία στο σπίτι

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο μπάνιο, ποτάκια στα beach bars και θερινό σινεμά. Είναι και κάποιες μέρες που θέλουμε ή πρέπει να κάτσουμε σπίτι. Όμως, ακόμα και αυτές μπορούμε να τις κάνουμε άκρως καλοκαιρινές και χαρούμενες. Τι καλύτερο από μια χαλαρή βραδιά στο μπαλκόνι με κρασάκι και μια καλή ταινία στην τηλεόραση ή το laptop… Παρακάτω, σας δίνουμε μερικές ξεχωριστές προτάσεις για θερινό σινεμά στο σπίτι σας.

Suburbicon

Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό σε dvd, αφού το αναμέναμε με ανυπομονησία. Η παλιά ταινία των αδελφών Κοέν επιστρέφει σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Ματ Ντέιμον και Τζούλιαν Μουρ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένα έγκλημα και όσα παράδοξα ακολουθούν σκιαγραφούν με ακρίβεια την αμερικάνικη κοινωνία.

Παραλία

Μια ταινία από τα 00’s με έναν πολύ νεαρό ακόμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι η καλύτερη ευκαιρία να χαζέψουμε μαγευτικά τοπία στον Ινδικό ωκεανό αλλά και να διαπιστώσουμε ότι κανένας παράδεισος δεν είναι όπως φαίνεται. Μία άκρως εξωτική περιπέτεια με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις.

Mamma Mia

Πριν πάτε στο σινεμά, για να δείτε το sequel της ταινίας, αφιερώστε δύο ώρες για την πρώτη, σαφώς καλύτερη εκδοχή. Ένα κεφάτο μιούζικαλ με μια εκπληκτική Μέριλ Στριπ και υπέροχες εικόνες από τη Σκόπελο και το Πήλιο. Πολύ τραγούδι και χορός που θα σας προετοιμάσει τέλεια για τη δεύτερη ταινία σε κάποιον θερινό κινηματογράφο.

Match Point

Κάθε Αύγουστο περιμένουμε με αγωνία την επόμενη ταινία του Γούντι Άλεν, όμως κακά τα ψέματα. Εδώ και κάποια χρόνια οι ταινίες του δεν αγγίζουν την σπιρτόζικη ατμόσφαιρα παλαιότερων ταινιών, όπως το Match Point ή το Vicky Cristina Barcelona. Αν θέλετε να θυμηθείτε ένα από τα κορυφαία έργα του Γούντι Άλεν και να περάσετε ευχάριστα δύο ώρες με πανέξυπνη πλοκή και ατάκες, τότε το Match Point είναι ιδανικό.

Μισητοί 8

Μπορεί η τελευταία ταινία του Ταραντίνο να μην πήρε διθυραμβικές κριτικές, όμως αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα της ευφυούς γραφής και σκηνοθεσίας του. Αν έχετε δει πολλές από τις υπόλοιπες ταινίες του και αυτή σας έχει ξεφύγει, θα γεμίσετε 3 ώρες με ξεχωριστούς θεατρικούς διαλόγους και τις απίστευτες ανατροπές που συμβαίνουν πάντα στο σύμπαν του Ταραντίνο.

Σινεμά ο Παράδεισος

Η ιταλική ταινία του Τορνατόρε που έστρεψε ξανά τα βλέμματα του κόσμου στον ιταλικό κινηματογράφο είναι ένας ύμνος στο σινεμά και τη νοσταλγία. Ένα πανέμορφο χωριό της Σικελίας, η μεταπολεμική Ιταλία και μια συγκινητική ιστορία αφοσίωσης επενδυμένες με λατρεμένη μουσική είναι ό,τι πρέπει για μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι.