Νέοι στόχοι: 5+1 ξεχωριστά χόμπι για να ξεκινήσουμε το 2019!

Όπως κάθε νέα χρονιά, έτσι και αυτή, ξεκινάμε με όνειρα και σχέδια για να την κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα και διαφορετική από την προηγούμενη.

Κομβική θέση σε κάθε resolution list που σέβεται τον εαυτό του, έχουν τα νέα χόμπι που πάντα θέλαμε να ξεκινήσουμε αλλά δεν είχαμε το χρόνο. Το ξεκίνημα του 2019 είναι η ευκαιρία μας να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό!

Για να μην είναι η ρουτίνα μας μια επαναλαμβανόμενη κουραστική διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι-υποχρεώσεις, μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας με μια δραστηριότητα που θα μας χαλαρώσει και θα μας αναζωογονήσει.

Γιόγκα

Κανένα άλλο ανατολικό σύστημα δεν έχει επηρεάσει τόσο τη Δύση όσο η Γιόγκα. Ετυμολογικά, η λέξη “Yoga” προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “yuj” που σημαίνει ενώνω και αναφέρεται στην ένωση με τον Εαυτό – την ψυχή θα λέγαμε, μέσω τις διεύρυνσης της συνειδητότητας.

Σε αντίθεση με τις επιφανειακές οπτικές αλλαγές που επιθυμεί ο Δυτικός άνθρωπος στη ζωή του, η Γιόγκα μεταμορφώνει τον άνθρωπο από μέσα προς τα έξω. Ενώ τα οφέλη σε πνευματικό επίπεδο είναι δύσκολο να περιγραφούν, ωστόσο τα νοητικά και τα σωματικά οφέλη είναι φανερά και μετρίσιμα. Ισορρόπησε πνεύμα και σώμα και βίωσε την απόλυτη χαλάρωση μέσα από τις πανάρχαιες ινδικές τεχνικές.

Θεατρικό εργαστήρι

Ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης και ανακάλυψης του εαυτού σου. Σε ένα θεατρικό εργαστήρι θα γνωρίσεις την ομορφιά του ξεδιπλώματος ενός άγνωστου χαρακτήρα, που δανείζεται τη μορφή σου και την αξία της συνεργατικότητας στο στήσιμο μιας ολοκληρωμένης παράστασης.

Η διαδικασία της έκθεσης και της έκφρασης μπορούν να σε βοηθήσουν σε όλους τους τομείς της ζωής σου και κυρίως στην απελευθέρωση της ψυχολογίας σου.

Μουσικό όργανο

Κάποιοι ξεκίνησαν μικροί και οι υποχρεώσεις δεν τους επέτρεψαν να το συνεχίσουν και για άλλους έμεινε ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Ποτέ δεν είναι αργά όμως! Η ενασχόληση με τη μουσική θα προσθέσει μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητα σου. Πάρε μέρος σε ένα δημιουργικό καλλιτεχνικό ταξίδι και δε θα το μετανοιώσεις!

Φωτογραφία

Η φωτογραφία είναι μία πύλη για να βάλει τον κόσμο στο χώρο της τέχνης. Μια υπέροχη δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις στο δικό σου ελεύθερο χρόνο, όσος και αν είναι αυτός. Η έμπνευση, η δημιουργία και η έκφραση μέσα από τη δική σου μοναδική ματιά.

Πεζοπορία

Ένας όμορφος τρόπος να έρθεις σε επαφή με τη φύση, να επισκεφθείς όμορφες τοποθεσίες και να γνωρίσεις νέο κόσμο! Υπάρχουν πολλοί όμιλοι πεζοπορίας που διοργανώνουν εκδρομές και περιπάτους για να διαλέξεις. Πρόκειται για χόμπι χωρίς πολλά έξοδα και αρκετά χαλαρωτικό που σε κρατά ταυτόχρονα σε εγρήγορση.

Γράψιμο

Η Έλλη Αλεξίου έχει γράψει: «Ο άνθρωπος οφείλει να φυτέψει τουλάχιστον ένα δέντρο. Να γεννήσει τουλάχιστον ένα παιδί. Να γράψει τουλάχιστον ένα βιβλίο.»

Το γράψιμο είναι ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης για να απελευθερώσεις το πνεύμα σου και την προσωπικότητά σου. Μπορείς να γραφτείς σε μια ομάδα δημιουργικής γραφής και να βρεις το κατάλληλο πλαίσιο για να ξεκινήσεις να γράφεις όσα θες με τον τρόπο που θες και σε εκφράζει.

 

Share