Εντυπωσιακό το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων Δήμου Αμαρουσίου στην πλατεία Ηρώων

Η πλατεία Ηρώων έβαλε τα παραδοσιακά της και γιόρτασε με μοναδικούς ήχους, χρώμα και χορούς φιλοξενώντας το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Ενηλίκων που διοργάνωσε το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου ρίχνοντας την αυλαία της φετινής χορευτικής περιόδου.

Εκατοντάδες πολίτες απόλαυσαν ένα μοναδικό παραδοσιακό μουσικοχορευτικό ποτ πουρί που άγγιζε απ΄ άκρη σε άκρη την Ελλάδα από τα ακριτικά Δωδεκάνησα μέχρι τον ηπειρωτικό ακριτικό Έβρο. Παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από τα Δωδεκάνησα, την Ανατολική Ρωμυλία, τις Κυκλάδες, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Ικαρία, την Κεντρική Μακεδονία και τον Έβρο.

Περισσότεροι από 250 ενήλικες χορευτές, κάθε ηλικίας, φορώντας τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες κάθε ιδιαίτερης πατρίδας, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, ξεσήκωσαν τους θεατές.

Το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, μετέφερε στους παρευρισκομένους ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου, Νίκος Πέππας, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες χορευτές μαζί με τους συνοδοιπόρους καθηγητές τους για αυτό το υπέροχο σεργιάνι στην ελληνική παράδοση.

«Θέλουμε να κρατάμε τις παραδόσεις μας ζωντανές, θέλουμε να κρατάμε τους δημότες μας σε επαφή με τις ρίζες τους, με τον πολιτισμό του τόπου καταγωγής τους διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού» τόνισε ο κ. Πέππας.

Την εκμάθηση των χορευτών είχαν αναλάβει οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Βασιλική Ρέντζιου, Ευτυχία Καψάλη, Νατάσα Θανοπούλου, Ευθυμία Ρογκάκου και Δήμητρα Λουλακά.

Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετείχαν: Στο τραγούδι, η Μαριάνθη Λιουδάκη, ο Ηλίας Μαυρίλης στο λαούτο, ο Αποστόλης Βαγγελάκης στο κλαρίνο, ο Λάζαρος Ακριβόπουλος στα κρουστά, ο Θάνος Σταυρίδης στο ακορντεόν, ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί, και ο Δημήτρης Κατσίβελος στην τρομπέτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κάββαλος, Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Αντωνόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης.

 

Share