Όλα όσα έγιναν στην συνάντηση του Δημάρχου με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ.Ευάγγελου Κάββαλου, Κωνσταντίνου Ρώτα και του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας, ασφάλειας της πόλης κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Καλλιμάνης και τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στη Διοίκηση του Δήμου τους προβληματισμούς και την ανησυχία τους σε θέματα που αφορούν, όπως ισχυρίζονται, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου και τις επιπτώσεις αυτής στις θέσεις εργασίας τους.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκτέλεση της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών με τίτλο: Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση τους Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Αμαρουσίου».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αφού άκουσε τους εργαζόμενους, ανέφερε ότι «σε όλη την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως η χρήση LED είναι μία πραγματικότητα. Ήδη, πολλές πόλεις στη χώρα μας έχουν προχωρήσει αυτή τη διαδικασία, αφού με χαμηλότερη ενέργεια  δημιουργείται υψηλότερη ισχύ, δηλαδή εξοικονόμηση χρημάτων.»

Ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν αυξάνονται τα δημοτικά τέλη, αντίθετα, μειώνονται, μέσα από τον εξορθολογισμό των οικονομικών, παράλληλα, με την προστασία στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών, που προκύπτει από τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζοντας την ευαισθησία του σε εργασιακά  θέματα, καθώς και ο ίδιος υπήρξε εργαζόμενος επί σειρά ετών, τόνισε ότι «δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίαΔεν συζητάμε για μείωση του προσωπικού, απεναντίας θέλουμε να αυξήσουμε το προσωπικό μας και η διεκδίκηση μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση.»

«Ξεκάθαρα, λέμε, ότι μας λείπει προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή εργασία και στον αριθμό εργαζομένων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Διεκδικούμε και πιστεύουμε στη μόνιμη και σταθερή εργασία, γεγονός στο οποίο έχω αναφερθεί και δημόσια» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Όσον αφορά τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει όπως έχει πράξει έως σήμερα να διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους μόνιμη και σταθερή εργασία και τη συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών τους στους πολίτες που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια και ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους τις ημέρες των πλημμυρικών φαινόμενων, καθώς και για και την προσφορά τους στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές.

Στο πέρας της συνάντησης, συμφωνήθηκε από κοινού, να υπάρχει κάθε μήνα τακτική συνάντηση του Σωματείου των εργαζομένων με τον κ. Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση και επικοινωνία, προς όφελος της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Share