Ένας από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες είναι το χταποδάκι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το μαγειρέψετε εμείς όμως σας προτείνουμε να φτιάξετε χταποδάκι κρασάτο με μόλις τρία υλικά!
Υλικά:
1 χταπόδι περίπου ένα κιλό (ή 2-3 μικρότερα)
Κόκκινο ή ροζέ κρασί (περίπου 2 κούπες ή όσο πάρει)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και βγάζουμε το μαύρο «ρύγχος» που είναι ανάμεσα στα πλοκάμια του. Αν είναι φρέσκο, αδειάζουμε τη σακούλα του απ’ο ό,τι περιέχει.
- Το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία το χταπόδι χωρίς να προσθέσουμε άλλο υγρό. Αυτό θα αλλάξει χρώμα και θα κατεβάσει τα υγρά του.
- Όταν αρχίσουν να ελαττώνονται αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί . Συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Ο συνολικός χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού. Προσθέτουμε όσο κρασί χρειάζεται μέχρι να γίνει μαλακό.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και πριν να απορροφήσει τα τελευταία υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράζει μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
- Το σερβίρουμε όπως είναι ή με λίγο ωμό ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξύδι.
Καλή σας όρεξη!