Τι κάνουμε με αυτόν τον λίγο κιμά, περίπου μισό κιλό, που έχει περισσέψει; Όχι, δεν ξαναβράζουμε μακαρόνια… αλλά φτιάχνουμε νόστιμη κιμαδόπιτα. Μια συνταγή εύκολη αφού δεν απαιτεί χειροποίητο φύλλο! Μια συνταγή ιδανική για όσους λατρεύουν τις πίτες!
Παρακάτω αναφέρονται όλα τα βήματα συμπεριλαμβανομένου του μαγειρέματος του κιμά προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη η συνταγή. Σε περίπτωση που φτιάχνετε την πίτα με τον κιμά που έχετε ήδη μαγειρέψει και περίσσεψε, να παραλείψετε το τσιγάρισμα του κιμά με τα κρεμμύδια (βήματα 2+3) και τσιγαρίστε μόνο το μπέικον.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία σφολιάτα
5 πράσα
3 καρότα
3-4 φρέσκα κρεμμύδια (όχι το πράσινο μέρος)
1 ξερό κρεμμύδι
2 αυγά
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
300γρ τυρί regato/gouda (γενικά κάτι να λιώνει)
8-10 (περίπου) φέτες μπέικον
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χοντρό
1 pummaro
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
2) Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον μαζί με το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια.
3) Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
4) Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το τριμμένο (στην χοντρή μεριά του τρίφτη) καρότο, αλάτι και πιπέρι
5) Προσθέτουμε το pummaro
6) Αφού εξατμιστούν τα πολλά υγρά, αποσύρουμε το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 5 λεπτά
7) Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί και το σιμιγδάλι
8) Σε ένα μεγάλο ταψί, λαδώνουμε τον πάτο, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, αδειάζουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
9) Χαράσσουμε και κόβουμε (όχι μέχρι τον πάτο) τα κομμάτια της πίτας.
10) Προαιρετικά αλείφουμε την πίτα με ένα κρόκο αυγού
11) Πασπαλίζουμε με μαύρο (αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά) ή λευκό σουσάμι
12) Ψήνουμε για περίπου μια ώρα
Καλή επιτυχία και φυσικά καλή όρεξη!!!