«Το Μουσικό κουτί»: Η πηγή έμπνευσης και δημιουργίας του Αμαρουσίου

Εδρεύει στο Μαρούσι, μετρά 11 χρόνια λειτουργίας και όραμά του είναι η προάσπιση και η προώθηση της Τέχνης και της Μουσικής. Ο λόγος για «Το Μουσικό Κουτί» του οποίου εμπνευστές είναι ο Τζέμπεν Κλαπάκης, μουσικός, συγκεκριμένα διπλωματούχος βιολιού και αρχιτέκτων και η Μαρίνα Μάντζαρη, γραφίστρια με μάστερ στην οπτική επικοινωνία.

«Διανύουμε αισίως την 11η χρονιά λειτουργίας και αυτό που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους είναι ότι, ενώ αποτελούμε πυρήνα πολιτισμού και αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς του Πολυδρόσου, μας εμπιστεύονται άνθρωποι που έρχονται από πολύ πιο μακριά» δήλωσε η κ.Μάντζαρη στο maroussin – news.

Για όσους δεν το γνωριζουν «Το Μουσικό Κουτί» απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών, που μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους μουσικά βήματα, στα εργαστήρια μουσικοκινητικής και μεγαλύτερα παιδιά που θέλουν να έρθουν σε επαφή με κάποιο μουσικό όργανο και να μοιραστούν την εμπειρία της ορχήστρας και των μουσικών συνόλων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισής που ακολουθεί «Το Μουσικό κουτί» στη μουσική.

Η μουσική αποτελεί μόνο ένα μέρος των δραστηριοτήτων που υπάρχουν στο Μουσικό κουτί καθώς σε αυτό πραγματοποιούνται και εικαστικά εργαστήρια.

«Στα εικαστικά εργαστήρια μέσω της ζωγραφικής, του κολλάζ, των κατασκευών, της γλυπτικής και της χαρακτικής, την χρήση ποικίλων υλικών και τεχνικών, γνωρίζουμε διάφορους καλλιτέχνες και το έργο τους, απελευθερώνουμε την φαντασία μας και εκφραζόμαστε δημιουργικά» δήλωσε η κ. Μάντζαρη και πρόσθεσε «Σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 4ων ετών, ενώ από πέρυσι λειτουργεί και τμήμα ενηλίκων».


Το Μουσικό Κουτί διαθέτει επίσης μαθητική και εφηβική ορχήστρα εγχόρδων, κιθαριστική ορχήστρα, χορωδία και μουσικά γκρουπ στα οποία η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους χώρους του Μουσικού κουτιού γίνεται η κατάλληλη προετοιμασία ώστε οι μαθητές του να μπορούν να συμμετάσχουν και σε άλλες ορχήστρες, όπως Καμεράτα Junior, El Sistema Greece YouthOrchestra, ορχήστρα της ΕΡΤ, ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου, κ.α. «Έχουμε συμπράξει με την ορχήστρα του ElSistema Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαθητές μας συμμετείχαν σε συναυλία που έγινε στο Ηρώδειο με αποστολές από όλη την Ευρώπη της Sistema Europe Youth Orchestra. Είχαν προηγηθεί πρόβες στο Ωδείο Αθηνών με την συμμετοχή δασκάλων και μαέστρων από όλο τον κόσμο» δήλωσε γεμάτη υπερηφάνεια για τους μαθητές της η κ. Μάντζαρη.

Οι μαθητές επίσης του Μουσικού κουτιού λαμβάνουν μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς και έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, με πιο πρόσφατα: 1ο και 2ο βραβείο στο βιολί στον πανελλήνιο μουσικό διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα την άνοιξη του 2018, 2ο και 3ο βραβείο κλασικής κιθάρας στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ κιθάρας Ερμούπολης το καλοκαίρι του 2018.


Και όμως «Το Μουσικό Κουτί» δεν επαναπαύεται αλλα συνεχώς εξελίσσεται σχεδιάζοντας εκπαιδευτικά προγράμμα όπως την «Χάρτινη Ορχήστρα» και «Κάνε τον μαέστρο» και διοργανώνοντας μουσικές παρουσιάσεις σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

«Κατά καιρούς σχεδιάζουμε εποχιακά εργαστήρια για παιδιά και γονείς, φιλοξενούμε παρουσιάσεις βιβλίων και σεμινάρια. Προσεχώς, προγραμματίζουμε μια βραδιά αφήγησης παραμυθιού, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι προς το παρόν» υπογράμμισε η κ. Μάντζαρη.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/tomousikokouti/?ref=br_rs

 

Share