Το θέατρο Διθύραμβος στο Μαρούσι παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Άλκηστις [Ο μονόλογος της εξώπορτας]» με δωρεάν είσοδο για 6 παραστάσεις

Μετά την προηγούμενη επιτυχία του, το θεατρικό έργο της Στέργιας Κάββαλου,  Άλκηστις  [Ο μονόλογος της εξώπορτας] επιστρέφει στο Μαρούσι και το θέατρο Διθύραμβος (πλατεία Αγίας Λαύρας) για 6 μόνο παραστάσεις, από Τρίτη 6/3 μέχρι και Κυριακή 11/3 στις 9 μ.μ.

Ένας μονόλογος που ξεδιπλώνει ζοφερά τη ζωή και τη ψυχή μιας γυναίκας που μάλλον κάπου όλοι την ξέρουμε. Εκμυστηρεύεται τις φοβίες, τα λάθη, τις ανασφάλειες, όσα πέτυχε, όσα ονειρεύτηκε και όσα δεν τόλμησε ποτέ σε μια εξαιρετική ερμηνεία από την Έφη Νιχωρίτη, μια ταλαντούχα ηθοποιό και σκηνοθέτη, με απόλυτη αμεσότητα στην ερμηνεία.

Μια 45χρονη γυναίκα  ξεχνάει τα κλειδιά της και στο σπίτι δεν είναι κανείς. Έξω από την πόρτα της, περιμένοντας το γιο της να επιστρέψει, μονολογεί. Δεν καταφεύγει σε αναμνήσεις και παράπονα. Δεν απολογείται, δεν καταγγέλλει. Τα λόγια της απλώς προκύπτουν. Όπως όλη της η ζωή. Όπως η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, η ζωή μας,

που κάποιες  φορές προκύπτει. Σχεδόν ερήμην μας.

Η Άλκηστις καταθέτει την αλήθεια της με αβίαστη σκληρότητα και «εφηβικό» κυνισμό. Κρατιέται από την επιφάνεια και κλείνει τα αυτιά της στο βάθος. Μια μεταμοντέρνα νευρωτική γυναίκα μέσα σε ένα σκληρό αστικό περιβάλλον. Που συνεχώς σκοντάφτει στις πληγές της, που δεν γνωρίζει τον βαθύ εαυτό της, γιατί είναι κινούμενη άμμος, γιατί έχει θολή ταυτότητα. Η στροφή της ηλικίας της όμως, επιτάσσει τα βαθιά και τα κρυμμένα να βγουν στο φως. Το εξαιρετικό κείμενο ανήκει στην νέα, πολυγραφότατη Στέργια Κάββαλου.

Πληροφορίες

Σκηνοθεσία / ερμηνεία:  Έφη Νιχωρίτη

Σκηνικά / κοστούμια: Αγγελική Δημουλή

Μουσική /Art work:  Γιώργος Μυλωνάς (Jnk)

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπαρλαγιάννης.

Από Τρίτη 6/3 μέχρι και Κυριακή 11/3 στις 9 μ.μ.

Διάρκεια παράστασης 60΄

Θέατρο Διθύραμβος, Λητούς 6, πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μαρούσι

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής )

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Τηλ.: 210-6106897,6977357799

 

Τις μέρες της παράστασης θα πωλείται το κείμενο της παράστασης το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

Share