Τον Δήμο Αμαρουσίου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μαθητών & εκπαιδευτικών του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS για την «Κλιματική Κρίση»

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο της πόλης Θεόδωρο Αμπατζόγλου,  υποδέχτηκαν αντιπροσωπεία καθηγητών και μαθητών του προγράμματος  ERASMUS,  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  ανέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου με εταίρους της σχολικής σύμπραξης από Ισπανία και Φινλανδία. Με πρωτοβουλία και επιμέλεια της κας Ρένας Χαλιώτη διοργανώθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου προκειμένου οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να λάβουν μία συνολική εικόνα της πόλης που αποτελεί εταίρο της εκπαιδευτικής εμπειρίας τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης με θέμα «η κλιματική κρίση», οι εταίροι της σχολικής σύμπραξης, αποτελούμενη από 30 μαθητές (ηλικίας 15 ετών) και 4 καθηγητές, «φιλοξενήθηκαν» από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου με υπεύθυνες και συντονίστριες του προγράμματος τις καθηγήτριες Κατερίνα Ρουμπή και Γεωργία Φέλλιου.

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου   αναφέρθηκε στη ζεστή φιλοξενία του Δήμου ενώ ευχαρίστησε ονομαστικά και όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του προγράμματος.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας Στέφανος Τσιπουράκης, καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές και αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ειρήνη που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις σημερινές κοινωνίες.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο – αφιέρωμα για την πόλη του Αμαρουσίου όπως επίσης παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα LIFE GREEN (στην Αγγλική) που αφορά την Περιβαλλοντική δράση του Δήμου,  από τον Δασοπόνο MSc Πληροφορικής (Γραφείο Προγραμματισμού & Αξιοποίησης Πόρων Δήμου Αμαρουσίου) Ανάργυρο Ρούσσο. Ειδικότερα η παρουσίαση έγινε με την απόλυτη συμμετοχή των παιδιών που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο θέμα για την «κλιματική κρίση».

 

Τέλος αναμνηστικά δώρα προσφέρθηκαν από τους Αντιδημάρχους  και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους ξένους καθηγητές και τις υπεύθυνες Ελληνίδες καθηγήτριες του προγράμματος ERASMUS.

Τους μαθητές από Φινλανδία συνόδεψαν οι καθηγητές Mervi Tikkanen και Ulla Kortesuo ενώ τους μαθητές από Ισπανία συνόδεψαν οι καθηγητές Javier Redondas  και Beatriz Herrero. ​

Share