Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την οδήγηση το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι όλοι μας είμαστε λίγο πιο χαλαροί αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχνάμε τους βασικούς κανόνες για σωστή και ασφαλή οδήγηση!

Τι πρέπει να προσέχουμε στην οδήγηση το καλοκαίρι: 

  1. Δεν οδηγούμε φορώντας τις σαγιονάρες μας. Οι σαγινάρες μειώνουν τον έλεγχο του οδηγού στα πεντάλ και μπορούν και επίσης μπορούν να κολλήσουν σε αυτά και να εμποδίσουν την ικανότητα αντίδρασης.
  2. Δεν οδηγούμε με το ένα χέρι να κρέμεται στο παράθυρο. Η σωστή οδήγηση απαιτεί και τα δύο χέρια στο τιμόνι διαφορετικά οι αντιδράσεις του οδηγού είναι περιορισμένες.
  3. Αποφεύγουμε να οδηγούμε χωρίς μπλούζα. Η οδήγηση χωρίς μπλουζάκι, που γίνεται από το 25% των οδηγών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στην αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας.
  4. Προσέχουμε να μην βάζουμε μέσα στο αυτοκίνητο περισσότερα άτομα απ’ όσα επιτρέπεται. Δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί πηγαίνουν στις παραλίες έχοντας περισσότερα άτομα στα πίσω καθίσματα και συνήθως παιδιά. Το όχημα θα πρέπει να παρέχει επαρκή ασφάλεια και άνεση σε όλους τους επιβάτες.
  5. Σε περιόδους καύσωνα δεν ξεχνάμε να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκαλάκι παγωμένο νερό ακόμα και όταν διανύουμε μικρές αποστάσεις. Το νερό και ο καφές βοηθούν στην οδήγηση. Αποφεύγουμε το βαρύ φαγητό καθώς φέρνει υπνηλία.
  6. Σε ένα ταξίδι όσο κι αν ανυπομονούμε να φτάσουμε στον προορισμό δεν ξεχνάμε να κάνουμε συχνές στάσεις. Η ξεκούραση του οδηγού είναι πάνω από όλα!
  7. Και μια συμβουλή παντός καιρού… ΔΕΝ μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο και ΔΕΝ στέλνουμε μηνύματα.

 

Share