Συνελήφθη 35χρονος για εξαπάτηση ηλικιωμένων στο Μαρούσι

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, αστυνομικοί του Τ.Α. Αμαρουσίου συνέλαβαν έναν 35χρονο ημεδαπό για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ύστερα από έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός άνδρας προσέγγιζε ηλικιωμένους και  με το πρόσχημα διευθέτησης οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων είτε προσποιούμενος τον λογιστή, διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος τους και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το σύνολο των παθόντων αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον δράστη.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Η συγκεκριμένη τακτική έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε όλους τους κατοίκους, καθώς έχει διαπιστωθεί πως οι δράστες τέτοιων εξαπατήσεων κάνουν έρευνα για τα θύματά τους και γνωρίζουν προσωπικές πληροφορίες πριν τα πλησιάσουν (διεύθυνση, ονόματα συγγενικών προσώπων, μοντέλο και πινακίδες αυτοκινήτου).

 

 

 

Share