Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Μαρούσι PLAZA

Η Boussias Communications και η Natural Resources PC διοργανώνουν το 2ο Climate Change Conference στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Μαρούσι PLAZA την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Το 2017 σηματοδότησε σημαντικές αλλαγές, θετικές και αρνητικές, στις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Με κεντρικό γνώμονα την ανάγκη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για διάχυση γνώσης πάνω στις νέες πολιτικές, τεχνολογίες και υπηρεσίες και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ως προς τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής, η Boussias Communications και η Natural Resources PC διοργανώνουν το 2ο Climate Change Conference.

Διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές, experts και practitioners από ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, αλλά και εκπρόσωποι υπουργείων, διαχειριστικών φορέων ενέργειας, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και συμβουλευτικών οίκων της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα παρουσιάσουν ευκαιρίες και απειλές.

Θεματολογία συνεδρίου

Η θεματολογία του συνεδρίου θα δομηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος θα αναλύσει το πλαίσιο για την κλιματική αλλαγή και τις αγορές διοξειδίου του άνθρακα. Μετά την εισαγωγή, θα παρουσιασθούν ορισμοί και εναλλακτικές τεχνολογικές λύσεις. Στη συνέχεια θα δοθεί έμφαση σε νομοθεσίες, κανονισμούς και άλλα θεσμικά εργαλεία σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τέλος, θα γίνει ειδική παρουσίαση για τις αγορές άνθρακος.

Ο δεύτερος άξονας θα αναδείξει τις επιπτώσεις των πολιτικών κλιματικής αλλαγής σε ειδικούς κλάδους, με διάκριση σε επιπτώσεις άμεσες [απασχόληση, επενδύσεις, περιβάλλον], έμμεσες [μέσω χρηματοδότησης στο βαθμό που αυτή επηρεάζεται από τις πολιτικές αυτές] και intangible/soft δηλαδή μέσω εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και image των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε το σύνδεσμο:

www.climatechangeconference.gr

 

Share