Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Σωρού και Λάκκας Κόττου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Πρόεδρο Αθανάσιο Νησιώτη και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Σμυρνή και των Αντιδημάρχων Ευάγγελου Κάββαλου, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη , Κων/νου Ρώτα και Ρένας Χαλιώτη.

Τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου μετέφεραν στον Δήμαρχο τα θετικά σχόλια των κατοίκων για την ταχύτητα περάτωσης των έργων και τελική διαμόρφωση – ανάπλαση του ΚΧ 9760 / θέση παλαιού αμαξοστασίου, που έχει μετασχηματιστεί σε μία σύγχρονη πλατεία,  ενώ συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα για την περιοχή όπως:

·       Οδοφωτισμός

·       Διανοίξεις οδών

·       Ανάπλαση Σωρού (περιοχής Μεσογείων & Σωρού)

·       Καθαρισμός και διευθέτηση Ρέματος Σαπφούς

 

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο καθαρισμός και διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς είναι αποκλειστικής ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Όσο αφορά στον καθαρισμό του που είναι μία διαρκής ενέργεια, έχει ξεκινήσει ο νέος κύκλος από την Περιφέρεια, ενόψει φθινοπωρινής περιόδου. Όσο αφορά στο έργο διευθέτησης, έχουμε τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για δημοπράτησή του εντός του 2021. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνουμε τη μελέτη ανάπλασης της περιοχής Μεσογείων & Σωρού και σύντομα θα μπορούμε να αναζητήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα προσδώσει ασφάλεια, δεδομένης και της υπερτοπικής χρήσης. Τα ζητήματα οδοφωτισμού  και διανοίξεων οδών έχουν περιγραφεί στο τεχνικό μας πρόγραμμα και θα εκτελεστούν με βάση τις προτεραιότητες της κάθε γειτονιάς».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη από την πλευρά Εξωραϊστικού Συλλόγου Σωρού και Λάκκας Κόττου,  τα μέλη ΔΣ Αθανάσιος Θάνος και Νικόλ Καμζέλα.​

Share