Σινεμά: 5 ταινίες που αξίζει να δούμε αυτή την εβδομάδα

Με ενδιαφέρουσες ταινίες που αποσπούν πολύ καλές κριτικές θα κυλήσει η κινηματογραφική εβδομάδα από 15 μέχρι 21 Νοεμβρίου.

Οι Κληρονόμοι
Las Herederas / The Heiresses

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′

Παραγουανή ταινία, σκηνοθεσία Μαρσέλο Μαρτινέσι με τους: Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα

Η Τσέλα και η Τσικίτα, δύο γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες της Παραγουάης, συμβιώνουν για δεκαετίες. Τα χρέη τούς αναγκάζουν να πουλήσουν κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει, αλλά η τράπεζα τις κατηγορεί για απάτη, στέλνοντας την Τσικίτα στη φυλακή.

 

Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Φαντασίας 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 134′

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς με τους: Έντι Ρεντμέιν, Τζόνι Ντεπ, Κάθριν Γουότερστον, Τζουντ Λο

Στη δεύτερη ταινία της φαντασμαγορικής σειράς ο μάγος Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη και τα δεσμά του Κογκρέσου Μαγείας, για να ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου οργανώνει την επίθεση των καθαρόαιμων μάγων εναντίον των ανθρώπων. Ο Νιούτ Σκαμάντερ θα βρεθεί εκεί ύστερα από παρότρυνση του παλιού καθηγητή του Άλμπους Ντάμπλντορ, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με την πανίσχυρη απειλή που διχάζει τον κόσμο των μάγων.

 

Κορίτσι
Girl

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 109′

Βέλγικη ταινία, σκηνοθεσία Λούκας Ντοντ με τους: Βίκτορ Πόλστερ, Άριε Γουόρτχαλτερ, Όλιβερ Μπόνταρτ

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει μπαλαρίνα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται ανυπέρβλητα μπροστά της: τον ανταγωνιστικό κόσμο του χορού, τις δυσκολίες της εφηβείας αλλά και το γεγονός πως γεννήθηκε αγόρι.

 

Μαίρη Σέλλεϋ
Mary Shelley

Δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 120′

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χάιφα Αλ-Μανσούρ με τους: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέινι

Μια ατμοσφαιρική ταινία για την περιπετειώδη ερωτική σχέση της νεαρής Μέρι Γουόλστονκραφτ-Γκόντγουιν με τον διάσημο ποιητή Πέρσι Σέλεϊ και τη συγγραφή του πασίγνωστου λογοτεχνικού αριστουργήματος «Φρανκενστάιν».

 

Αιγαίο SOS

Κωμωδία 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Πιέρρος Ανδρακάκος με τους: Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλη Λεβεντογιάννη

Όταν, μετά από ένα σεισμό, μια βραχονησίδα αναδύεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας, μια ομάδα Ελλήνων κομάντο και ναυτών αποβιβάζεται επάνω της με ό,τι ευτράπελα αυτό συνεπάγεται…

Share