Σε κακή κατάσταση η παιδική χαρά “Ευνίκη” στο Μαρούσι

Με επιστολή του προς την διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, την οποία γνωστοποίησε και στην εφημερίδα Αμαρυσία, ο κάτοικος της πόλης και περίοικος Φώτης Καμπέρης αναφέρεται στην κακή κατάσταση που βρίσκεται η παιδική χαρά στην περιοχή του Αμαλίειου (Ηρώδου Αττικού και Δεμέστιχα), πίσω από το πάρκινγκ του Ορφανοτροφείου), η οποία, όπως τονίζει, έχει αφεθεί στη μοίρα της μετά και την απόλυση του φύλακά της, παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες της.

Πρόκειται για την παιδική χαρά με το όνομα «Ευνίκη», η οποία είχε εγκαινιαστεί στις 26 Ιουνίου 2011 από τον τότε δήμαρχο Γιώργο Πατούλη και η οποία είχε αφιερωθεί στα ΑμεΑ! Το πάρκο «Special Olympics Ευνίκη» πήρε το όνομά του από την Eunice Kennedy Shriver, τη γυναίκα που καθιέρωσε ουσιαστικά τα Special Olympics, και όπως είχε ειπωθεί από τον δήμαρχο κατά την ομιλία του τότε, «στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η επέκταση του πάρκου».

Στην τελετή, μάλιστα, είχαν παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αλλά και εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες, όπως η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ και πιθανού υποψήφιου προέδρου στις ερχόμενες εκλογές με τους Δημοκρατικούς, καθώς και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Specian Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Ο Φ. Καμπέρης απευθύνθηκε στην εφημερίδα Αμαρυσία, τονίζοντας ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το θέμα μέχρι στιγμής, σε μια εικόνα που δεν τιμάει ούτε τον αρχικό σκοπό της διαμόρφωσης του πάρκου, αλλά ούτε και τους δημότες που θα ήθελαν τα παιδιά τους να παίξουν στον χώρο.

Η επιστολή του Φ. Καμπέρη προς τον Δήμο έχει ως εξής:

«Aγαπητοί Δημοτικοί Άρχοντες,

Σας επισυνάπτω ηλεκτρονική επιστολή που σας είχα αποστείλει σχεδόν προ διμήνου με το ίδιο θέμα. Μέχρι τώρα δεν έχω κάποια αντίδραση εκ μέρους σας πράγμα που με προβληματίζει και μου δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με την φροντίδα που (θα έπρεπε να) επιδεικνύετε για το Δήμο.

Αυτή τη φορά επισυνάπτω και φωτογραφίες με το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί, την παραβιασμένη περίφραξη, τα αντιαισθητικά γκράφιτι που βρωμίζουν όλα τα κτίσματα, τα σπασμένα φώτα, το συντριβάνι και τη λιμνούλα έτσι όπως κατάντησαν από την αδιαφορία των υπευθύνων και αποκορύφωμα όλων την πεταμένη επιγραφή που μας ειδοποιεί επί σειράν ετών ότι η παιδική χαρά είναι κλειστή προσωρινά για έργα ανακαίνισης. Αναμένω την απάντησή σας που ελπίζω να μη έχει σχέση με «αξιοποίηση» τύπου Άλσους Συγγρού.

Αγαπητέ κ. δήμαρχε και δημοτικοί άρχοντες,

Η παιδική χαρά που αναφέρω στο θέμα ήταν ένα στολίδι επί χρόνια και πολύ δημοφιλής σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Εδώ και μερικά χρόνια απελύθη ο φύλακας και παραμένει κλειστή. Οι άλλοτε πανέμορφες εγκαταστάσεις της βεβηλώνονται συστηματικά από άθλια γκράφιτι, η καταπληκτική λίμνη με το συντριβάνι εκτός λειτουργίας, ενώ τα σκουπίδια άρχισαν να σωρεύονται και το πράσινο αφημένο στη τύχη του.

Τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει στέκι αστέγων οι οποίοι έκοψαν την περίφραξη στη Δεμέστιχα και χρησιμοποιούν απ’ ότι φαίνεται το σπιτάκι του φύλακα, τα παγκάκια κλπ. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν κάνουν χρήση ναρκωτικών ή όχι. Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο μια τέτοια υποδομή να παραμένει απροσπέλαστη στους νέους γονείς και τα παιδιά τους και να καταστρέφεται με όποια δικαιολογία και αν μου πείτε (πχ κάποιος μου έλεγε ότι δεν μπορεί ο Δήμος να πληρώνει φύλακα).

Δεν πιστεύω σε αυτούς που επιστρατεύουν τα κανάλια για να πετύχουν το στόχο τους και γι’ αυτό απευθύνομαι σε σας και ζητώ να μου απαντήσετε:

-Πότε θα επαναλειτουργήσει η εγκατάσταση αυτή;

-Αν όχι ποιες είναι οι προθέσεις σας και σε τι αποφάσεις στηρίζονται.

Παρακαλώ να έχω την απάντησή σας σύντομα και όχι αργότερα των 15 ημερών».

 

Πηγή: amarysia.gr

Share