Πώς να φτιάξετε σορμπέ ροδάκινο

Δροσιστικό σορμπέ με το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού… το ροδάκινο! Η συνταγή είναι εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Υλικά

  • 1½ κιλό ώριμα ροδάκινα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  2. Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
  4.  Βάζετε τι μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  5. Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.