Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού». Ποια θέματα συζητήθηκαν

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Γεώργιος Καραμέρος.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Σύλλογο, το ήθος του καθώς και τον σπουδαίο ρόλο που έχει παίξει όλα αυτά τα χρόνια στην υπεράσπιση του Δάσους και του κληροδοτήματος από ποικίλα συμφέροντα.

 «Στηρίζουμε το αξιέπαινο έργο σας και σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια προστασίας του Δάσους, που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά για όλη την Αττική. Όλοι όσοι αγαπάμε το δάσος μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να το προστατεύσουμε χωρίς κόμματα  και χρώματα και οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παίξουν ένα σημαντικότατο ρόλο  στο να μας κινητοποιούν όλους προς το συμφέρον του δάσους μας!», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου στον λόγο της αναφέρθηκε στην «χειμερία νάρκη», στην οποία έχει περιπέσει το Ι.Γ.Ε , εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων. «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού», τόνισε η Πρόεδρος « δεν θα σταθούν στις ανιστόρητες συμπεριφορές της ηγεσίας του Ι.Γ.Ε  και σε ό,τι  έχει δυσκολέψει το έργο και τις σχέσεις μας. Ο Σύλλογός μας θα κοιτάξει το Δάσος και όχι το δένδρο. Αυτό σημαίνει ότι θα εστιάσουμε στα μεγάλα προβλήματα του Ι.Γ.Ε. Σε αυτά θα στρέψουμε την προσοχή μας, την κριτική μας αλλά και την βοήθειά μας όπου θεωρηθεί αναγκαίο. Η προθυμία μας είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη όλα αυτά τα χρόνια».

Στην συνέχεια συζητήθηκαν τα 3 σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κληροδότημα.

Την πλήρη εγκατάλειψη του δάσους και των αγροτικών τμημάτων του.

Το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό του.

Την προβληματική και ιδιόρρυθμη επικοινωνία της διοίκησής του με τους διάφορους φορείς.

Ο Σύλλογος επιθυμεί και θεωρεί αναγκαία την κήρυξη διαγωνισμού ή ό,τι άλλο χρειάζεται για τη διαχειριστική μελέτη και την εξεύρεση πόρων για την συντήρηση του δάσους, καθώς και την πρόσληψη υπαλλήλων για να έχει το Άλσος τους δικούς του φύλακες, γεωπόνους και κηπουρούς. Τέλος, τον εκσυχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των σημερινών σπουδαστών.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η γραμματέας του Συλλόγου κυρία Πόπη Μητρογώγου, η οποία έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς 2017 καθώς και τον σχεδιασμό των δράσεων των « Φίλων του Δάσους Συγγρού» για την χρονιά που διανύουμε.

Την όλη εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Διευθυντής του Ι.Γ.Ε  κ. Γιώργος Μπαλωτής η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Πέτρος Κόνιαρης, Πέτρος Κούκουζας, Αικατερίνη Ψάλτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου- Λυκείου Ελένη Σωτηροπούλου και η Γενική Γραμματέας Νατάσα Παπαλοπούλου, η πρόεδρος του Rotary Χαλαντρίου, Λίλα Κυριακοπούλου και πλήθος φίλων του συλλόγου.

Share