Παγκόσμια Ημέρα της Γης με “ψηφιακό εορτασμό”

Το υπουργείο Περιβάλλοντος καλεί τους πολίτες να αναρτήσουν στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη.

Με μία αγαπημένη φωτογραφία κάποιου τοπίου της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, καλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης μιας και φέτος τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας δεν αφήνουν πολλά άλλα περιθώρια.

Έτσι, ενόψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης, η φετινή πρόσκληση αφορά στην ανάρτηση στα social media μιας αγαπημένης φωτογραφίας από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μιας παιδικής ζωγραφιάς με θέμα τη Γη, οι οποίες θα συνοδεύονται από τα hashtags #earthday2020 και#ypen

Μέχρι σήμερα, στις εκδηλώσεις που έχουν προηγηθεί τα προηγύμενα χρόνια ένα δισεκατομμύριο πολίτες έχουν εφράσει την ευαισθητοποίησή τους για το κοινό μας σπίτι, τη Γη.

«Φέτος, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μένοντας στο σπίτι μας.Παρά τα πρωτόγνωρα που ζούμε εξ’ αιτίας του κορονοϊού, ας μην ξεχάσουμε τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας, το Περιβάλλον, τη Γη μας. Διότι δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε για όλα όσα μας προβληματίζουν. Όσοι το επιθυμείτε, σας καλώ να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή – λόγω των συγκυριών –  δράση. Με μια φωτογραφία ή με μια παιδική ζωγραφιάμε θέμα τη Γη. Σύμμαχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι άλλωστε όλοι οι πολίτες και θέλουμε  από κοινού να δρούμεγια τη Γη και το Περιβάλλον, για την Κλιματική Αλλαγή, για το μέλλον του πλανήτη. Είναι κοινή μας υπόθεση κι ευθύνη» επεσήμανε σε μήνυμά του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: ethnos.gr

Share