Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Η Δωδώνη” μιλά στο maroussi – news για τις δραστηριότητες του Συλλόγου

Ένας σύλλογος με ενεργή δράση στο Μαρούσι είναι ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος “Η Δωδώνη”. Το όνομα του Συλλόγου, που ιδρύθηκε το 1985 από 39 κατοίκους της περιοχής, προέρχεται από την αρχαία Δωδώνη των Ιωαννίνων, αφού η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και η ευρύτερη κατοικήθηκε από Ηπειρώτες. Και για φέτος ο σύλλογος σύμφωνα με όσα δήλωσε στο maroussi – news.gr o Πρόεδρος του Ηλίας Ζορμπαλάς, έχει ετοιμάσει πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί ο συγκεκριμένος σύλλογος να απευθύνεται στους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχεται και ως μέλη του φίλους του Συλλόγου, οι οποίοι παρόλο που δεν κατοικούν στη συγκεκριμένη περιοχή, θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται.

 Η σημαντική δραστηριότητα του συλλόγου για την προστασία του περιβάλλοντος 

Όσον αφορά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, η πιο σημαντική δραστηριότητα που έγινε στην περιοχή ήταν αυτή του περασμένου Δεκεμβρίου, η οποία περιλάμβανε την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τον τρόπο ανακύκλωσης και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπλέον, για την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος μοιράστηκαν τσάντες ανακύκλωσης και οικολογικές υφασμάτινες, καθώς και ένα έντυπο με συμβουλές.

Όλα όσα θα γίνουν από τον Σύλλογο το 2019

Ο Σύλλογος, όπως δήλωσε ο κ. Ζορμπαλάς, έχει καθιερώσει τα τελευταία 15 χρόνια να διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ιούνιο παραδοσιακό πανηγύρι για τον Άγιο Ιωάννη τον Κλήδονα με αναπαράσταση του εθίμου, ενώ από το 2017 και λόγω και της ανάπλασης του γηπέδου μπάσκετ της περιοχής έχει καθιερωθεί η διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3on3 με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. Πέραν αυτών των εκδηλώσεων, οι οποίες θα διοργανωθούν και φέτος, στα πλαίσια του εφικτού διοργανώνονται μονοήμερες εκδρομές, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για διήμερη εκδρομή στην Ήπειρο. Επιπρόσθετα, υπάρχει η επιθυμία να πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση γειτονιάς, η οποία να περιλαμβάνει τόσο καθαρισμό του ρέματος και των πάρκων, όσο δεντροφύτευση κ.ά. .

Στόχος του Συλλόγου

Στόχος του Συλλόγου και του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Ζορμπαλά  είναι “να αναδείξουμε τη γειτονιά μας σε μια πρότυπη γειτονιά, έχοντας δίπλα μας τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι στηρίζουν και εκείνοι με τον τρόπο τους τις προσπάθειες του Συλλόγου. Η γειτονιά μας διαθέτει δύο πάρκα, μια ανακαινισμένη παιδική χαρά, ένα ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ, υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων, τα οποία μάλιστα τοποθετήθηκαν πρόσφατα”.

 Λίγα λόγια για τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηλία Ζορμπαλά 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Ζορμπαλάς,  δεν βρέθηκε τυχαία στη θέση του προέδρου αφού από παιδί ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Είναι επίσης πτυχιούχος Γεωπόνος-Γεωργοοικονομολόγος MSc και επαγγελματίας ναυαγοσώστης. Στον Σύλλογο της Δωδώνης είναι Πρόεδρος από την πρώτη του θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο 2014-2016, ενώ έχει επανεκλεγεί ακόμα δύο φορές.

“Νιώθω ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει οι συμπολίτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω βαθιά στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα Κοινά, καθώς όλους μας ενδιαφέρουν όχι μόνο τα του οίκου μας, αλλά και τα του Δήμου μας” δήλωσε μεταξύ άλλων στο maroussi – news.gr.

Πώς όμως ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τα κοινά;

“Η ενασχόλησή του με τα Κοινά ξεκίνησε από μια συζήτηση ένα πρωινό του Φεβρουαρίου του 2014, όπου έτυχε να αναφερθούμε με γείτονες στην κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η γειτονιά μας, όντας εγκαταλελειμμένη για περίπου 25 χρόνια, με μηδαμινά έργα για την αναβάθμισή της. Επειδή εκείνο το διάστημα ο Σύλλογός μας συμπλήρωνε δύο χρόνια περίπου μη ενεργής παρουσίας στα δρώμενα της πόλης, ζήτησα να έρθω σε επαφή με το τελευταίο Διοικητικό του Συμβούλιο, όπως και έγινε, προκειμένου να προκηρύξουν εκλογές. Έτσι η νέα ομάδα η οποία εκλέχθηκε και συστάθηκε τον Μάρτιο του 2014 ξεκίνησε με στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα της γειτονιάς μας μέσα από τη Γενική Συνέλευση και την επί τόπια καταγραφή” τόνισε και συμπλήρωσε “Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, αλλά και με Δημοτικούς Συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων, με αποτέλεσμα η γειτονιά μας να έρθει ξανά στο προσκήνιο και τα βήματα που έχουν γίνει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων στην περιοχή να είναι σημαντικά. Όμως, εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών και καθυστερήσεων σε διάφορα ζητήματα, όπως είναι το θέμα του ηλεκτροφωτισμού, το οποίο βέβαια αφορά όλη την πόλη, είμαστε σε αναμονή για τις εξελίξεις, ενώ συγχρόνως συνεχίζουμε να διεκδικούμε προς όφελος των κατοίκων της περιοχής”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Ζορμπαλάς μαζί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη

 

Share