Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αμαρουσίου για την ερχόμενη εβδομάδα

Συνεχίζεται, λοιπόν, το Φεστιβάλ Αμαρουσίου και την εβδομάδα που μας πέρασε η Γλυκερία μάγεψε με την υπέροχη φωνή της τους παρευρισκόμενους, ενώ οι STAN και REC ξεσήκωσαν το κοινό τους σε μια βραδιά με πολύ κέφι και τραγούδι. Τι έχει το πρόγραμμα, όμως, για αυτή την εβδομάδα; Δύο πολύ ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα μας κάνουν να μείνουμε στην Αθήνα λίγο ακόμα…

The IDOLS 60’s

Το θρυλικό ελληνικό rock συγκρότημα της δεκαετίας του ’60 επανενώθηκε, για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια! Δεν είναι τυχαίο που ονομάζονταν οι Beatles της Ελλάδας. Με προσεγμένες εμφανίσεις, πολύ καλές φωνές και ενορχηστρώσεις οι IDOLS έχουν αφήσει ως κληρονομιά τους πασίγνωστα τραγούδια, όπως «Σου ‘δωσα την αγάπη μου», «Ξαφνικά μ’ αγαπάς» και «You only live twice». Με επικεφαλής τον τραγουδιστή Δημήτρη Κωνσταντινίδη που πλαισιώνεται από καταξιωμένους μουσικούς, όπως το Δημήτρη Κατακουζηνό (μαέστρος), το Περικλή Παλαμιώτη (κιθαρίστας) και το Γιώργο Πεντζίκη (πλήκτρα) την Τετάρτη, 25 Ιουλίου, οι IDOLS θα ξεσηκώσουν το Αίθριο Θέατρο και θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε όμορφες εποχές.

Βάτραχοι του Αριστοφάνη

Κάθε καλοκαίρι περιμένουμε με αγωνία τις παραστάσεις αρχαίου δράματος στα θερινά θέατρα της Ελλάδας και το φετινό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» είναι μια χιουμοριστική περιπέτεια του Διονύσου μαζί με το δούλο του στον Άδη, όπου κατέβηκαν, για να φέρουν πίσω στη Γη έναν σπουδαίο ποιητή, ο οποίος θα επαναφέρει τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας στην Αθήνα. Την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου θα μας κάνουν να γελάσουμε με την ψυχή μας αλλά και να προβληματιστούμε με τις ομοιότητες που θα διαπιστώσουμε με τη σημερινή κατάσταση τόσες χιλιάδες χρόνια μετά!

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2018.