Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το “Run Maroussi Σπυρος Λούης 2024”

Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, οι Αγώνες Δρόμου «RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024» με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, θα λάβουν χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στην πόλη των Βορείων Προαστίων.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται προς τιμή του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη και φέρουν το όνομά του. Εντάσσονται στο πρόγραμμα των αθλητικών δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό να παρακινηθούν όσο περισσότεροι Μαρουσιώτες και μη όλων των ηλικιών, να υιοθετήσουν τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Να δοθεί η ευκαιρία στους φίλους του Αθλήματος να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής. Να έχουν τη δυνατότητα, δρομείς-αθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, να κάνουν μια δυνατή προπόνηση στους δρόμους του Αμαρουσίου, στους δρόμους της πόλης του Σπύρου Λούη.Του μυθικού αυτού νερουλά, που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ως νικητής του Μαραθωνίου, στους Νεότερους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στις 29 Μαρτίου 1896.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δηλώνει: «Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την ανταπόκριση των πολιτών και των αθλητών μας να γίνουν συμμέτοχοι σε μια γιορτή για το ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄ και το ΄΄ευ ζην΄΄. Σε μια γιορτή του αθλητισμού που διατηρεί στη μνήμη μας, την παρακαταθήκη που μας άφησε η νίκη του Σπύρου Λούη, δοξάζοντας την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι όλοι θα αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της αξίας του αθλητισμού στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Νίκος Πέππας, τονίζει τη σημασία των μεγάλων αθλητικών γεγονότων για την πόλη του Αμαρουσίου η οποία φέρει την ταυτότητα της “Ολυμπιακής πόλης” και πως τέτοιες διοργανώσεις όπως το «RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024» ενισχύουν την εξωστρέφεια και τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την αθλητική της ιστορία.

Πρέσβειρα του Αγώνα Δρόμου «Run Maroussi Σπύρος Λούης 2024» είναι μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες δρομείς και νικήτρια στα 10χλμ. που διεξήχθησαν στα πλαίσια του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αναστασία Μαρινάκου,  με πλούσιο βιογραφικό από διακρίσεις και σημαντικές επιδόσεις στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης του Αμαρουσίου – οδός Βασ.Σοφίας και παιδικό αγώνα 650 μέτρων με σημείο εκκίνησης στην οδό Γούναρη. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής στους Αγώνες των 5.000μ και 10.000μ.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Κατηγορία Α – Αγώνας Δρόμου 10.000μ.

Ώρα εκκίνησης:  09:00

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι 2 στροφές (των 5.000μ.) ήτοι, Βασ. Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λ. Κηφισίας – Αγ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20μ. πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασ. Σοφίας και πάλι η ίδια διαδρομή άλλη μια φορά. Στην 2η στροφή στην Λ. Κηφισιάς οι δρομείς τρέχουν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

 ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μιάμιση ώρα (90΄)

– σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 3ο, 5ο, 8οχλμ. και στον τερματισμό.

– δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω (γεννημένοι 2008 και μεγαλύτεροι-ρες).

– το κόστος συμμετοχής είναι 15€ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 20€, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Κατηγορία Β – Αγώνας Δρόμου 5.000μ.

Ώρα εκκίνησης:  10:30

Διαδρομή: Βασ. Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λ. Κηφισίας – Αγ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20μ. πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασ. Σοφίας.

– ο χρονικός περιορισμός του τερματισμού είναι στη μία ώρα (60΄).

– σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 3ο χλμ. και στον τερματισμό.

– δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω (γεννημένοι 2011 και μεγαλύτεροι-τες).

– το κόστος συμμετοχής είναι 10€ και θα αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής ενώ αφορά τις εγγραφές–πληρωμές που θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά έως και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Για τις εγγραφές – πληρωμές από το Σάββατο 2 Μαρτίου και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024που θα γίνονται στη Γραμματεία – Δημαρχείο Αμαρουσίου, το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 15€, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του αγωνιζόμενου στον αριθμό συμμετοχής και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Κατηγορία Γ – Παιδικός Αγώνας 650μ.

Ώρα εκκίνησης:  10:35

Σημείο εκκίνησης/ Διαδρομή: στην οδό Γούναρη και τερματισμός στο Άγαλμα του Σπύρου Λούη (είσοδος της πόλης – οδός Βασ.Σοφίας)

Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:25 και με συνοδεία γυμναστών θα κατευθυνθούν στο σημείο εκκίνησης.

Διαδρομή: Βασ. Σοφίας – Άγαλμα Σπύρου Λούη – Λ. Κηφισίας – Αγ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς την οδό Νερατζιωτίσσης – Νερατζιωτίσσης – αναστροφή 20μ. πριν την οδό Αμαρυσίας-Αρτέμιδος – Νερατζιωτίσσης μέχρι Δημητρίου Γούναρη – Δημητρίου Γούναρη – Βασ. Σοφίας.

– δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014-2015.

– οι δηλώσεις συμμετοχής είναι δωρεάν και θα γίνονται  στη ΓραμματείαΣάββατο 2 Μαρτίου 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024  τουλάχιστον 1 1/2 ώρα πριν.

Για δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών και συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στους Αγώνες της Α΄και Β΄ Κατηγορίας και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να κάνετε χρήση του link: https://runmaroussi.gr/

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου – Βασ.Σοφίας 9 και Δημ.Μόσχα,  το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από 07:00 μέχρι 09:00.

Οι διαδρομές είναι μετρημένες – πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της World Athletics. Για τους αγώνες των 5.000μ. και 10.000μ. θα υπάρξει ηλεκτρονική  χρονομέτρηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2023 / 2024. Ό,τι δεν προβλέπεται από την αναρτημένη στο διαδίκτυο προκήρυξη θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Διευθυντή.

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση της εταιρείας αθλητικών εκδηλώσεων Misc+ Sport Media.

Χρηστικές πληροφορίες:

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Οι αθλητές- τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικά με ευθύνη των συλλόγων τους. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα πρέπει να εξετασθούν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ: Τη ημέρα του αγώνα  θα υπάρξει φύλαξη ρούχων στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 5.000μ. και των 10.000μ. η διοργάνωση θα παρέχει:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, μετάλλιο τερματισμού, σταθμούς ανεφοδιασμού στη διαδρομή με νερό.

Share