«Νύχτες Πρεμιέρας»: Τι θα δούμε στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας επιστρέφει για 24η φορά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού του από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 114 μεγάλου μήκους ταινίες, 67 μικρού μήκους και 3 Διαγωνιστικά Τμήματα.

Νέοι δημιουργοί, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, πρωτότυπα σενάρια και καταξιωμένοι καλεσμένοι θα βρεθούν στο Αθηναϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου.

Με ταινία έναρξης το «Cold War» του Πάβελ Παβλικόφσκι και ταινία λήξης το «The Old Man and the Gun» του Ντέιβιντ Λόουερι, οι 24ες Νύχτες Πρεμιέρας θα λάβουν χώρα φέτος από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Ιντεάλ, στις δύο αίθουσες του Δαναού, τις επίσης δύο αίθουσες της Οπερας, στο Αστορ και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, αλλά και με προβολές και δράσεις στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Μέγαρο Μουσικής και το Παλλάς. Όλες τις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο ωρολόγιο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πιστό στις προσδοκίες του πολυπληθούς κοινού του, θα περιλαμβάνει κινηματογραφικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μια εκλεκτή σοδειά από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς (#InternationalCompetition) δημιουργίες που μας έρχονται ήδη πολυβραβευμένες από τα μεγαλύτερα ξένα φεστιβάλ (#FestivalDarlings) σε όλο τον κόσμο, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ (#StangerThanFiction), κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος (#AIFFClassics), μεταμεσονύκτιες προβολές (#AfterHours) και μουσικά φιλμ (#MusicAndFilm), ενώ στη διάρκεια της διεξαγωγής του θα εμπλουτίσει το πρόγραμμά του με μια σειρά από εκδηλώσεις (εκθέσεις, εγκαταστάσεις, διαλέξεις), δεξιώσεις και πάρτι.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πληροφορίες

Όλα για το Φεστιβάλ στα www.cinemagazine.gr και www.aiff.gr

Εισιτήρια: www.viva.gr

Προπώληση Καρτών Διαρκείας: – Διαδικτυακά, μέσω της viva.gr – Στο Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο (Ακαδημίας 42) (ώρες λειτουργίας: 11.00-18.00) – Στους Κινηματογράφους

Share