Να φέρει την «ανατροπή στην Αθήνα» θέλει ο Γ. Πατούλης, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία στις εκλογές

Σε μια κατάμεστη αίθουσα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης δήλωσε «δυναμικά παρών» στην προσπάθεια να γίνει η Αθήνα «μία πόλη πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Κατά την ομιλία του, ο κ. Πατούλης σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου ξεκινήματος για την Αθήνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Όλοι εσείς βάζετε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Δεν μας αρκεί πια να είμαστε πολλοί. Θέλουμε σύντομα να είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία που θα φέρει την ανατροπή στην Αθήνα. Πάμε μαζί για τη μεγάλη αλλαγή».

«Η νέα ηγεσία στην Αθήνα χρειάζεται ένα δικό της παιδί»

Ο κ. Πατούλης φωτογράφισε στο πρόσωπό του τον ιδανικό υποψήφιο για να αναλάβει το «τιμόνι» της πρωτεύουσας, αφού όπως δήλωσε «η πόλη χρειάζεται μια νέα ηγεσία που θα της διασφαλίσει ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Μια ηγεσία που θα ενώσει και θα κινητοποιήσει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Η νέα δημοτική Αρχή  πρέπει να διαθέτει γνώσεις,  εμπειρία, αλλά και αποδεδειγμένη ικανότητα να προσφέρει έργο στην πόλη και τους δημότες.

Ειδικότερα, τόνισε ότι έχει περάσει  η εποχή που τον κρίσιμο ρόλο τον έπαιζαν τα κομματικά χρίσματα, «αν και καλοδεχούμενα», όπως ανέφερε.

«Η Αθήνα δεν χρειάζεται έναν ακόμη κομματικό υποψήφιο δήμαρχο, αλλά έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, καταξιωμένο επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, που θα έχει γεννηθεί και ζήσει σε αυτή την πόλη. Ένα δικό της παιδί, κι όχι έναν “φυτευτό”, κάποιον που θα είναι περαστικός, μέχρι την ώρα που θα έρθει για να καταλάβει ένα άλλο δημόσιο αξίωμα.»

«Είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις, σε μια πόλη που αποτελεί τη “βιτρίνα” της χώρας κι ένα από τα πιο ισχυρά brand name της Ελλάδος. Για μένα προσωπικά, αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από περίπου επτά μήνες, με τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών, έχει πρώτα και πάνω από όλα, συναισθηματική αξία. Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων και σήμερα, λόγω των υποχρεώσεων μου, τόσο ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ , όσο και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, περνάω ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα».

 

 «Μας ενοχλεί η εικόνα παρακμής»

Αναφερόμενος στις παθογένειες της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης εστίασε στα σκουπίδια «που πνίγουν τις γειτονιές», στα κλειστά καταστήματα, τα κατεστραμμένα κι εγκαταλελειμμένα κτήρια, που έχουν μετατραπεί σε στέκια παρανομίας, τις κακοσυντηρημένες υποδομές και την έλλειψη ελευθέρων χώρων.

«Μας ενοχλεί που οργανωμένες μειοψηφίες προκαλούν κάθε τρεις και λίγο, με την ανοχή του Κράτους, επεισόδια και ταραχές , επειδή κάποιοι έχουν μετατρέψει, με την αδράνειά τους, την πόλη σε αφύλακτη Πολιτεία. Μας ενοχλεί η εικόνα παρακμής κι εγκατάλειψης, που απλώνεται από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη και κάποιοι την έχουν συνηθίσει. Εμείς, δεν θέλουμε τη σημερινή Αθήνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή της εικόνα. Μας ενοχλεί αυτή η εικόνα. Κι επειδή μας ενοχλεί , ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να την αλλάξουμε. Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας μιας χώρας που θέλει να αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας μας».

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές για τη σημερινή κατάσταση στην προηγούμενη ηγεσία, αναφέροντας:

 «Επειδή όμως η ζωή είναι ρόδα που γυρίζει, στέλνω σήμερα, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Με την Αθήνα, πλέον, δεν θα παίξει κανείς. Η Αθήνα έχει μεγάλη αξία» .

«Ποιοι είναι οι στόχοι μας για την Αθήνα»

Προσδιορίζοντας τους στόχους που έχει ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών για  την Αθήνα, ο κ. Πατούλης τους προσδιόρισε στους εξής:

«Πρώτον, να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αθήνα και τους κατοίκους της.

Δεύτερον, να δοθεί βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.

Τρίτον, να ενωθούν οι Αθηναίοι και οι  Αθηναίες, «θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ».

Τέταρτον, δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Πέμπτον, να γίνουν οι Αθηναίοι ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους.

Έκτον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι  στην πόλη τους. Ψηλά στην ατζέντα μας, είναι να ξαναγίνει η Αθήνα, καθαρή πόλη, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της, αλλά και να σχεδιαστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών όπως ο Ελαιώνας.

Κι έβδομο, να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Αθήνας».

 

 

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Πατούλης διατύπωσε τη βούληση όλων όσων συμμετέχουν στο νέο ξεκίνημα για την Αθήνα να εργαστούν με όραμα, διάθεση και σύγχρονες ιδέες, αλλά και να ξεκινήσουν μία διαλεκτική σχέση με τους πολίτες της Αθήνας, για «να τους ακούσουμε και να συν-σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

«Είμαστε ενεργοί πολίτες και θα εργαστούμε συστηματικά προκειμένου να γίνει η Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, μία πόλη πρότυπο,  φιλική κι ανθρώπινη, σύγχρονη και λειτουργική, μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πόλη της νέας γενιάς και των νέων ιδεών».

«Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ώστε, όλοι μαζί, να χαρτογραφήσουμε το παρόν της πόλης και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον περισσότερο φωτεινό και αισιόδοξο. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη μοίρα της Αθήνας. Αρκεί να το πιστέψουμε και να κάνουμε προσωπική μας υπόθεση τη δημοτική αλλαγή που χρειάζεται η Αθήνα. Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Κι όχι απλώς να τη διοικήσουμε. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα δηλώνω δυναμικά “παρών”».

 

Share