Μοντέρνα έπιπλα κουζίνας: Πώς μπορούν να μεταμορφώσουν μια μικρή κουζίνα

Οι περισσότερες κουζίνες στα σύγχρονα σπίτια είναι μικρές ή τουλάχιστον όχι όσο μεγάλες θα θέλαμε. Οι περισσότεροι καταλήγουμε να μαγειρεύουμε και να τρώμε σε ένα δωμάτιο, το οποίο δεν είναι καθόλου βολικό και λειτουργικό, κάνει τα πάντα πιο δύσκολα και μας προκαλεί κατάθλιψη. Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Επειδή έχουν λιτό σχεδιασμό, δεν επιβαρύνουν οπτικά ακόμα και τον πιο μικρό χώρο, ενώ παράλληλα δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στη λειτουργικότητα μέσα στην καθημερινότητα. Πώς, όμως, ακριβώς μπορούν να κάνουν πιο όμορφη και άνετη μια κουζίνα τα μοντέρνα έπιπλα;

Αποθηκευτικοί χώροι

Βασικό χαρακτηριστικό στο μοντέρνο σχεδιασμό στις κουζίνες είναι ότι καταφέρνει να δημιουργήσει αποθηκευτικούς χώρους από το πουθενά. Ράφια μέχρι ψηλά στο ταβάνι, γωνιακά ντουλάπια που αξιοποιούν και το τελευταίο διαθέσιμο εκατοστό και αποθηκευτικοί χώροι με πολλές χρήσεις είναι μερικές μόνο από τις λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε οργανωμένη την κουζίνα σας.

 

Ανοιχτά χρώματα

Ο νούμερο ένα κανόνας στους μικρούς χώρους είναι ότι το χρώμα τόσο των επίπλων όσο και των συσκευών πρέπει να είναι σε ανοιχτούς τόνους. Γι’ αυτό, προτείνονται τα μοντέρνα έπιπλα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε σε συνδυασμό και με χρώματα, όπως άσπρο, μπεζ και ανοιχτό γκρι, να μεγαλώνουν οπτικά το χώρο.

Γυάλινα έπιπλα κουζίνας

Ένας εύκολος τρόπος να μεταμορφώσετε τη μικρή σας κουζίνα είναι να επενδύσετε στις γυάλινες επιφάνειες. Τα ντουλάπια με γυαλί έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως, να φωτίζουν κάθε γωνιά και τελικά να δίνουν την αίσθηση του μεγαλύτερου χώρου σε αντίθεση με το ξύλο που γενικά ταιριάζει σε πιο μεγάλες και βαριές κουζίνες.

Νησίδα

Ένας διαδεδομένος μύθος είναι ότι η νησίδα ταιριάζει μόνο σε μεγάλες κουζίνες. Όμως, διακοσμητές του εξωτερικού επιμένουν ότι ο πάγκος στη μέση της κουζίνας μπορεί να μας λύσει τα χέρια ακόμα και σε μια μικρή κουζίνα ή μάλλον ειδικά σε αυτήν. Αυτό το πολυχρηστικό έπιπλο λειτουργεί τόσο ως πάγκος προετοιμασίας του φαγητού όσο και ως τραπέζι για το δείπνο ή πάσο για το ποτό. Μάλιστα, υπάρχουν πάγκοι κουζίνας με ντουλάπια στο κάτω μέρος για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή με εσοχή, για να μπουν τα σκαμπό όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Γενικά, οι πολλές χρήσεις σε ένα μόνο έπιπλο είναι χαρακτηριστικό των μοντέρνων επίπλων και προσφέρουν πολλές λύσεις στις μικρές κουζίνες.

Ράφια αντί για ντουλάπια

Πρόκειται για μία τάση που μας ήρθε από τις πιο μοντέρνες κουζίνες της Ιταλίας και καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση των διακοσμητών. Τα ανοιχτά ράφια είναι ιδανικά για μικρές κουζίνες, γιατί δημιουργούν την αίσθηση πιο ανοιχτόκαρδου χώρου, σε σχέση με τα κλειστά ντουλάπια. Αυτή η ρηξικέλευθη αντίληψη δεν χρειάζεται να υιοθετηθεί σε όλα τα ντουλάπια, όμως για αυτά που είναι τακτοποιημένα εσωτερικά με όμορφα σερβίτσια μπορείτε να σκεφθείτε τη λογική της απουσίας πόρτας, για να δημιουργήσετε μια ανάλαφρη αύρα στο χώρο.

Για περισσότερες συμβουλές για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας ανάλογα με τη διαρρύθμιση και τις ανάγκες κάθε σπιτιού, επισκεφθείτε το Dreamykitchen.

Share