Με πλήθος κόσμου το γλέντι στο Μαρούσι το Δεκαπενταύγουστο

Το Μαρούσι γιόρτασε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου την Πολιούχο του Παναγία με πολλή μουσική και χορό, σε ένα λαϊκό γλέντι που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, Μαρουσιωτών αλλά και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η μουσική βραδιά ταξίδεψε όσους παρευρέθησαν σε στιγμές κεφιού και χορού. Η γιορτή που φιλοξενήθηκε στην πλατεία Αγίας Λαύρας περιελάμβανε ρεμπέτικα, έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια από το συγκρότημα «Γαλάνης Φαμίλια», όπου συμμετείχαν η Αλεξάνδρα Αδάμη στο τραγούδι, ο Κώστας Γαλάνης στο μπουζούκι και στο τραγούδι, ο Βασίλης στο βιολί, και ο Φώτης στα πλήκτρα.

Παρών στη γιορτή ήταν και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δήλωσε: «Η εορτή της προστάτιδας της πόλης μας έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας στο Μαρούσι και τη γιορτάζουμε με όλες τις τιμές. Η χάρη της ας ευλογεί την πόλη μας, ας δίνει πίστη και δύναμη σε όλους μας να πορευόμαστε στη ζωή.»

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε και στους Έλληνες αξιωματικούς και στο αίσιο τέλος της περιπέτειας τους, αλλά και στα θύματα της πρόσφατης εθνικής τραγωδίας που προκάλεσαν οι φωτιές στην Ανατολική Αττική. «Ευχή όλων μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων αλλά και αντλώντας δύναμη από την «υγιή Ελλάδα» που μας εμπνέει, προχωράμε μπροστά».

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, Βαγγέλης Κάββαλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Πέτρος Κόνιαρης, Νίκος Πεππας, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Βελής, Στέφανος Τσιπουράκης και Δημήτρης Σμυρνής.