Μετρό: Ο νέος χάρτης με τις 15 στάσεις της γραμμής 4

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.  Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές για τον διαγωνισμό του έργου της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης γραμμής. Ο προϋπολογισμός του έργου, ξεπερνά τα 1,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Το έργο περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδή μήκους 12,8 χλμ. και σε αυτό εντάσσονται 15 υπόγειοι σταθμοί (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).

Η Γραμμή 4 του Μετρό Άλσος Βεΐκου-Ευαγγελισμός-Φάρος-Μαρούσι, θα περιλαμβάνει δύο προεκτάσεις: (α) προς Βύρωνα/Άνω Ηλιούπολη και (β) προς Πετρούπολη και Εθνική Οδό. Η Γραμμή 4, σχήματος «U», αποτελείται από 2 σκέλη ακτινικής μορφής, προς Γαλάτσι και Μαρούσι, και ένα κεντρικό τμήμα διερχόμενο από το κέντρο της Αθήνας.

Εχει συνολικό μήκος 38,2 χλμ, περιλαμβάνει 35 συνολικά σταθμούς και αποτελείται από πέντε επιμέρους διακριτά τμήματα, Α, Β, Γ, Δ και Ε:

Τμήμα Α: Άλσος Βεΐκου-Γουδή (μήκους 12,8 χλμ και 15 σταθμούς)
Τμήμα Β: Γουδή-Μαρούσι (μήκους 9,6 χλμ και 8 σταθμούς)
Τμήμα Γ: Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη (μήκους 4,1 χλμ και 3 σταθμούς)
Τμήμα Δ: Άλσος Βεΐκου-Πετρούπολη (μήκους 7,5 χλμ και 6 σταθμούς)
Τμήμα Ε: Μαρούσι-Εθνική Οδός (μήκους 4,4 χλμ και 3 σταθμούς)

Πηγή: cnn.gr

Share