Με τόσο κρύες ημέρες δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από μια κοτόσουπα που θα σε ζεστάνει και παράλληλα θα σου δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Ήρθε ο καιρός για να φτιάξουμε την κλασσική κοτόσουπα, την κοτόσουπα που η μαμά μας μάς έφτιαχνε κάθε φορά που ήμασταν άρρωστοι και έξω είχε παγωνιά.
Υλικά για 6 κανονικές μερίδες:
2 στήθη κοτόπουλο
1 κλωνάρι σέλερι
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλη πατάτα
1 κρεμμύδι
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
– Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερο μαζί με χυμό λεμονιού και το αφήνετε να βράσει.
-Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα καρότα, την πατάτα και το κρεμμύδι.
-Κατόπιν αφαιρείτε το νερό, ξεπλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε νέα μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σέλερι.
-Αφού βράσουν τα λαχανικά και το κατόπουλο τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα.
-Στον ζωμό που έχει μείνει ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει
– Μόλις γίνει το ρύζι προσθέστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο που είχατε αφαιρέσει και επίσης βάζετε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
-Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για πέντε λεπτά να δέσουν.
Η σούπα μας ειναι έτοιμη για σερβίρισμα. Ορισμένοι προτιμούν τη σούπα με πολύ πιπέρι και η αλήθεια είναι πως το φρεσκοτριμμένο πιπέρι την κάνει ακόμα πιο γευστική.
Καλή απόλαυση!