Κοτόσουπα, το ιδανικό φαγητό για το κρύο!

Με τόσο κρύες ημέρες δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από μια κοτόσουπα που θα σε ζεστάνει και παράλληλα θα σου δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Ήρθε ο καιρός για να φτιάξουμε την κλασσική κοτόσουπα, την κοτόσουπα που η μαμά μας μάς έφτιαχνε κάθε φορά που ήμασταν άρρωστοι και έξω είχε παγωνιά. 

Υλικά για 6 κανονικές μερίδες:

2 στήθη κοτόπουλο
1 κλωνάρι σέλερι
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλη πατάτα
1 κρεμμύδι
3 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

– Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερο μαζί με χυμό λεμονιού και το αφήνετε να βράσει.

-Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε σε κομμάτια τα καρότα, την πατάτα και το κρεμμύδι.

-Κατόπιν αφαιρείτε το νερό, ξεπλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε σε νέα μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, την πατάτα, το κρεμμύδι και το σέλερι.

-Αφού βράσουν τα λαχανικά και το κατόπουλο τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα.

-Στον ζωμό που έχει μείνει ρίχνετε το ρύζι και το αφήνετε να βράσει

– Μόλις γίνει το ρύζι προσθέστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο που είχατε αφαιρέσει και επίσης βάζετε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.

-Σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για πέντε λεπτά να δέσουν.

Η σούπα μας ειναι έτοιμη για σερβίρισμα. Ορισμένοι προτιμούν τη σούπα με πολύ πιπέρι και η αλήθεια είναι πως το φρεσκοτριμμένο πιπέρι την κάνει ακόμα πιο γευστική.

Καλή απόλαυση!

 

Share