Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας τίμησε τη γυναίκα εργαζόμενη στο Δήμο Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνας Βουρλάκη, σε ειδική εκδήλωση τιμήθηκε η εργαζόμενη γυναίκα στο Δήμο Αμαρουσίου, η οποία βρίσκεται στην υπηρεσία του  πολίτη αντιμετωπίζοντας με όλες τις δυνάμεις της μια δύσκολη καθημερινότητα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

 

Η εκδήλωση με τη συμμετοχή μόνο των εργαζόμενων γυναικών του Δήμου είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας  Κατερίνα Βουρλάκη, μετά το θερμό καλωσόρισμα και τις ευχές της προς τις  παριστάμενες, υπογράμμισε ότι «σήμερα τιμούμε κάθε εργαζόμενη στο Δήμο μας για την προσφορά της στις υπηρεσίες του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλαπλές προκλήσεις στην καθημερινότητά της.»

Αναφερόμενη στο έργο της Επιτροπής Ισότητας, σημείωσε: «Η Επιτροπή διεκδικεί την ισότητα για όλους, για κάθε άνθρωπο που βάλλεται από διακρίσεις, ανισότητα, βία και σε αυτό το πλαίσιο όλες οι δράσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα έχουν γνώμονα και στόχο τη εξάλειψη της βίας και της καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»          

 Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό, ευχαρίστησε μία-μία, όλες τις εργαζόμενες από την πιο μικρή ειδικότητα μέχρι και την πιο μεγάλη θέση ευθύνης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για την προσφορά τους στο Δήμο, χαρακτηρίζοντας τις γυναίκες «ηρωίδες», καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους μέσα στην κοινωνία.

«Η ισότητα των φύλων έχει να κάνει με την ισότητα των ανθρώπων, με τις αξίες, τα ιδανικά και με τη στάση που έχουμε απέναντι στη ζωή και στο χώρο που βρισκόμαστε. Προσωπικά, ως Γενική Γραμματέας, ποτέ δεν αντιμετώπισα μία γυναίκα διαφορετικά από έναν άνδρα. Η μεταχείριση είναι ίση σε όλους, δεν διακρίνω φύλο, διακρίνω την επαγγελματική υπόσταση» υπογράμμισε η κα Γαλαζούλα.

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, με αφορμή το βιβλίο της «Κακή Νοικοκυρά, Μέτρια Μαγείρισσα, Τουρίστρια Μάνα», μέσα από προσωπικά της βιώματα ως μητέρα και εργαζόμενη, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η εργαζόμενη γυναίκα, την υπερποσπάθειά της να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς της ρόλους, αλλά και στον επικριτικό τρόπο που οι άλλοι αντιμετωπίζουν την προσπάθειά αυτή.

Τον λόγο πήρε επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Λέκκα, ως  πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής επί των ημερών της.

Στο πλαίσιο της ευχάριστης αυτής εκδήλωσης οι παριστάμενες απόλαυσαν πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά, προσφορά των Bread FactoryMy Market και του ζαχαροπλαστείου Emmanuelτα οποία η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας ευχαριστεί θερμά.

Επίσης προσφέρθηκε σε όλες τις παριστάμενες ένα όμορφο λουλούδι μέσα σε γλαστράκι, προσφορά του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο ευχαριστεί επίσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Πρόληψης Υγείας Κατερίνα Ιωάννου και η Πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Βλάχου Σταματάκη.

Share