Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη ζύμη για πίτσα βρίσκεται εδώ! Και όμως μπορείτε να φτιάξετε ζύμη για πίτσα με μόλις δύο υλικά τα οποία δεν λείπουν από κανένα σπίτι. Αυτά είναι το γιαούρτι και το αλεύρι!
Υλικά
1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα άπαχο γιαούρτι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με το γιαούρτι.
2. Ρίξτε λίγο επιπλέον αλεύρι στο τραπέζι ή σε όποια επιφάνεια σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε την μπάλα της ζύμης επάνω, ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Αν κολλάει στα χέρια σας, πασπαλίστε λίγο επιπλέον αλεύρι. Ζυμώστε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
3. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος, μέχρι να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό ή λίγο παραπάνω και στη συνέχεια καλύψτε το με σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
4. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή έως ότου η κρούστα έχει φουσκώσει και έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και το σύνολο των τυριών έχει λιώσει.
Καλή σας όρεξη