Μια δροσιστική γρανίτα για τις ζεστές ημέρες που διανύουμε είναι ό,τι καλύτερο. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν λείπουν από καμία κουζίνα ενώ η εκτέλεση απαιτεί μόνο λίγα λεπτά.
Υλικά
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμό λεμόνι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να “σταθεί”.
- Βγάζουμε, ανακατεύουμε καλά είτε με το μίξερ χειρός είτε με ένα κουτάλι και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να να δημιουργηθεί υφή γρανίτας και σερβίρουμε.
- Δοκιμάστε να τη σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι, με καλαμάκι, περιλούζοντάς τη, αν θέλετε, με λίγο ρούμι.