«Ενότητα Ανατροπή» για πάρκινγκ Ευτέρπης: «Οι Μαρουσιώτες θα πληρώσουν πανάκριβα τα έργα βιτρίνας της διοίκησης Πατούλη»

Η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», πήρε για ακόμη μια φορά θέση για το έργο του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης Αμαρουσίου, κάνοντας λόγο για «χαριστική σύμβαση στον εργολάβο» και «έργα βιτρίνας που θα κοστίσουν στους Μαρουσιώτες 200.000 ευρώ».

Συγκεκριμένα, η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Γκαράζ Ευτέρπης – Χαριστική σύμβαση στον εργολάβο για έργα βιτρίνας

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 1-11-2018 ανακήρυξε την εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε. ως μειοδότη για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στην επιφάνεια του υπόγειου γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (ΗΣΑΠ).

Είναι η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει το γκαράζ με αυτοχρηματοδότηση.

Δυστυχώς για το Μαρούσι επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας, που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή.

Η εταιρεία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε διά προσκλήσεως μόνο στην ίδια και σε καμία άλλη, έδωσε έκπτωση μόλις 2% επί του προϋπολογισμού της μελέτης, αφού δεν υπήρχε ανταγωνιστής.

Με δεδομένο ότι το ύψος του προϋπολογισμού του έργου είναι 393.000 και ότι συνήθως οι τρέχουσες εκπτώσεις κυμαίνονται από 50-60% ο Δήμος θα ζημιωθεί τουλάχιστον κατά 200.000 ευρώ.

Αυτό επισημάνθηκε και από την επιτροπή διαγωνισμού που στο πρακτικό της στις 12-10-2018 έγραψε ότι «κρίνει ασυνήθιστα χαμηλή την προσφερθείσα έκπτωση που έδωσε ο μοναδικός προσκληθείς και συμμετέχων στον διαγωνισμό οικονομικός φορέας».

Για μια ακόμα φορά οι Μαρουσιώτες θα πληρώσουν πανάκριβα τα έργα βιτρίνας της διοίκησης Πατούλη.

Μπροστά στις προεκλογικές της ανάγκες η παράταξη Πατούλη δεν διστάζει να σπαταλήσει 200.000 ευρώ που θα πάνε στην τσέπη του εργολάβου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή καταφεύγει στις απευθείας αναθέσεις χωρίς να υπάρχει επείγουσα κατάσταση ή φυσική καταστροφή.

Και αυτό, παρόλες τις μεγαλοστομίες, μόνο χρηστή διοίκηση δεν  είναι.

 

Η παράταξή μας έχει προσβάλλει νομικά τις διαδικασίες του διαγωνισμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, και αναμένουμε τη θετική γνωμοδότησή της.

 

Share