Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο: “Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!”

Το ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!” έχει διοργανώσει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας από τις 2 Φεβρουαρίου έως και την 1 Ιουνίου, απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, το διαδίκτυο είναι ένας κόσμος μάθησης, επικοινωνίας και διασκέδασης, στον οποίο τα παιδιά έχουν πρόσβαση από μικρή ηλικία. Παράλληλα, όμως, ελλοχεύουν και κίνδυνοι (παρενόχληση, εκφοβισμός, εξάρτηση κ.ά.).

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Διαδικτυωνόμαστε και προστατευόμαστε!” τα παιδιά με την οικογένειά τους εμπνέονται από τον πραγματικό κόσμο και τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας και αξιοποιώντας ψηφιακές εφαρμογές, δημιουργούν με την τεχνική του stop motion, τη δική τους ψηφιακή ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με τη δημιουργική χρήση του διαδικτύου και την προστασία από ενδεχόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Share