Γνωρίστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου με έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία ίδρυσης και λειτουργίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας πάρθηκε το 1998, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών. Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ταριχευμένων εκθεμάτων, τα οποία στην πλειονότητά τους , προέρχονται από την προσωπική συλλογή του αείμνηστου Ξενοφώντα Γιαταγάνα.

Σήμερα το μουσείο στεγάζεται σε ένα νέο ελκυστικό χώρο, ο οποίος είναι ιδιοκτησία του Δήμου. Περιέχει τεράστια συλλογή από πτηνά, θηλαστικά, ερπετά , έντομα, κρανία, φωλιές και κογχύλια από την Ελλάδα και από άλλα μέρη του κόσμου.

Σκοπός του Μουσείου είναι η μετάδοση γνώσης, η υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας, η συμβολή στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης. Προσφέρει καθημερινά ξεναγήσεις προσαρμοσμένες ανάλογα με την ηλικία του επισκέπτη και οργανώνει τακτικά εργασίες υπαίθρου, διαλέξεις και εκθέσεις.

Το νέο Μουσείο διαθέτει πωλητήριο και υπόγειο χώρο στάθμευσης, ενώ  για την επίσκεψη των ατόμων με ειδικές αναπηρίες  έχουν προβλεφθεί όλες οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

 

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Κυπρίων Αγωνιστών και Καϊρη 2, τκ: 15126

Τηλέφωνο: 210.8105.519

Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.mfida.gr/

Share