Γλυκιά κολοκυθόπιτα για όλες τις ώρες

Το φθινόπωρο η κολοκύθα έχει την τιμητική της και είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος με αυτή. Εμείς σας προτείνουμε νόστιμη, γλυκιά πίτα κολοκύθα που τρώγεται όλες τις ώρες.

Υλικά

1 πακέταο φύλλο κρούστας
    1200 γραμμάρια ψίχα κίτρινης κολοκύθας
    1 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένα γαρύφαλλα
    1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
    3/4 φλυτζιανιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
    1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
    1 φλυτζάνι ζάχαρη
    1/2 φλυτζανι σταφίδα
    άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη και μετά την ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με τη ζάχαρη και την αφήνουμε για μισή ώρα. Αφού περάσει η μισή ώρα αφαιρούμε τα ζουμιά που έχει βγάλει και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Παίρνουμε το ταψί, πυρέξ κατά προτίμηση, το αλείφουμε με λάδι, απλώνουμε 3 φύλλα και τα λαδώνουμε ένα ένα.
  3. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και γυρίζουμε τα περισσεύματα των κάτω φύλλων ώστε να ακουμπούν πάνω στη γέμιση. Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλα 3-4 φύλλα λαδωμένα.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα και την ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς, στη κάτω βάση του φούρνου.

    Μόλις γίνει και βγει από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

    Καλή σας όρεξη!

    Πηγή:cookpad.gr

Share