Γαριδομακαρονάδα: Νηστίσιμη και πεντανόστιμη

Κατά την περίοδο της Σαρακοστής τα θαλασσινά εντάσσονται περισσότερο στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των γευμάτων μας καθώς είναι νηστίσιμα και ενδείκνυται για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους είναι vegan.

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ σπαγγέτι
  •  600γρ γαρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  •  1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή 1 πρέζα πάπρικα καυτερή (προαιρετικά αν σας αρέσουν τα καυτερά)
  •  4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •  1 μεγάλη συσκευασία ντοματάκια ή 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  •  1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  •  1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  •  μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το εντεράκι τους το κεφάλι και αφήνοντας μόνο την ουρά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3/4 ποτηριού νερό μαζί με τα κεφαλάκια της γαρίδας, προκειμένου να βράσουν για 3-4 λεπτά, ούτως ώστε να πάρουμε τον ζωμό τους.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, και προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες σοτάροντας τα.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε για λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το καυτερό πιπέρι/ πάπρικα, τον μαϊντανό και το ζωμό που ετοιμάσαμε με τις κεφαλές των γαρίδων.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος μας και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου. 3 με 4 λεπτά πριν να το κατεβάσουμε από την εστία θα προσθέσουμε τις γαρίδες
Share