Ανοιχτή πρόσκληση για παραδοσιακό γλέντι την Καθαρά Δευτέρα στο Μαρούσι

Ένα παραδοσιακό γλέντι με πολύ φαγητό, κρασί, χορούς και τραγούδι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Μαρουσιώτες στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Βασ. Όλγας 12, σταθμός ΗΣΑΠ) την Καθαρά Δευτέρα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Κούλουμα και να υποδεχτούν τη Σαρακοστή από τις 12 το μεσημέρι.

Την εορταστική διάθεση θα ανεβάσουν με το τραγούδι τους οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Μαρία Σκουλά, Βασίλης Πάτσιος (δημοτικά τραγούδια), Ειρήνη Τσοκουνιώτη με τον Νίκο Ευβοιώτη στο βιολί.

Το  μουσικό σχήμα θα πλαισιώνουν ο Δημήτρης Ζιάγκας στο κλαρίνο, ο Πέτρος Δήμας στο λαούτο, ο Θανάσης Πάτσιος στα πλήκτρα, ο Δημήτρης Σαββαΐδης στο μπουζούκι, ο Νίκος Τάγκας στην κιθάρα και ο Νίκος Καρνάβας στα τύμπανα, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Υδραίος.

Τον χορό θα ανοίξουν με παραδοσιακούς χορούς από όλη τη Ελλάδα το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Χορευτικό Συγκρότημα Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

Η συμμετοχή στο παραδοσιακό γλέντι του Δήμου Αμαρουσίου είναι δωρεάν για όλους, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, με τις ευγενικές χορηγίες και προσφορές των παραγωγών αγροτικών προϊόντων που συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου, των τοπικών και άλλων επιχειρήσεων.

 

Share